País Valencià 14/03/2016

El jutge imputa el PP de València i ofereix a Rita Barberá declarar de manera voluntària

L'instructor ha aixecat el secret del sumari de la peça de blanqueig separada del cas Imelsa i manté la imputació del cercle de confiança de l'exalcaldessa

Salva Almenar
2 min
Rita Barberá ha assegurat en una compareixença pública que no pensa deixar el Senat.

ValènciaEl jutge que investiga el conegut com a cas Imelsa ha decidit aixecar el secret de sumari de la peça separada relativa al suposat delicte de blanqueig comès pels membres del Partit Popular de la ciutat de València i mantenir la imputació de quasi una cinquantena de regidors, excàrrecs públics i treballadors i exassessors del partit.

Entre les novetats conegudes amb l'aixecament del secret del sumari hi ha que el titular del jutjat número 18 de València ha decidit imputar el Partit Popular per blanqueig de capitals i ha citat de nou a declarar en la mateixa condició quatre imputats –'investigats', segons la nova llei d'enjudiciament criminal– per la seva proximitat als suposats diners il·lícits. Els citats són l'actual regidor i portaveu del grup municipal, Alfonso Novo, l'exregidora María José Alcón, l'exsecretària del grup municipal María Carmen García Fuster i l'administrativa del PP de València María José Pi.

Entre les decisions preses per l'instructor en la seva interlocutòria d'aixecament del secret de sumari, el jutge ofereix la possibilitat de declarar a l'exalcaldessa Rita Barberá –i actual senadora i per tant aforada– abans de decidir si eleva el cas al Tribunal Suprem, que seria l'òrgan competent d'investiga-la. El jutge ha traslladat el mateix oferiment a l'exregidor Miquel Domínguez, qui també és aforat gràcies a la seva condició de diputat a les Corts Valencianes.

Tot i que la investigació assetja l'exalcaldessa, Barberá va sortir en una roda de premsa a defensar la seva "honorabilitat" i va negar haver comès "mai" cap irregularitat. També ha rebut el suport del mateix president del partit, Mariano Rajoy, qui ha dit que confia en la paraula de la seva amiga Rita Barberá, o de l'expresident valencià Francisco Camps, qui va posar la mà en el foc per la seva 'cicerone' política.

El jutge prorroga fins al 14 d'abril el secret de la peça principal, relativa a presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes en diverses administracions públiques governades pel PP a canvi del cobrament de comissions.

Per contra, aixeca el de la peça separada de blanqueig, en la qual estan processats mig centenar de regidors, exregidors, assessors i exassessors del partit. Un procediment que ha suposat la dissolució de la direcció del PP a la ciutat de València i la constitució d'una gestora per dirigir el partit.

stats