País Valencià 20/02/2016

El PP tria Luis Santamaría per dirigir la gestora del PP de València

El vicesecretari del PP, Fernando Martínez-Maíllo, va destacar que no es pot identificar el partit amb la corrupció perquè la majoria de militants "fan bé les coses"

Efe
3 min
El PP tria Luis Santamaría per dirigir la gestora del PP de València

ValènciaL'actual diputat a les Corts Valencianes Luis Santamaría dirigirà la gestora del PP de la ciutat de València. Així ho va decidir ahir per unanimitat la junta directiva de partit en un acte que va estar carregat de proclames contra la corrupció de la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, i del vicesecretari d'organització del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo.

Santamaría és secretari general del grup popular en les Corts, a més de vicesecretari d'idees, principis i valors del PP de la Comunitat Valenciana, i va ocupar els càrrecs de conseller de Governació i subdelegat del govern a València, i el seu nomenament al capdavant de la gestora arriba després de la recerca iniciada per un jutjat sobre un suposat delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal.

En la seva intervenció, Martínez-Maíllo va assegurar que en la lluita contra la corrupció "no hi ha dreceres" i que en la seva formació seran "durs i contundents" però també "justos" mesurant les accions de tots els militants per igual. "Cap linxament mediàtic ni cap acusació genèrica és suficient per picar ni enjudiciar ningú", va defensar Maíllo, que també va assegurar que el PP "mai ha amagat una conducta indeguda" i "mai" ho farà perquè "qui la fa la paga".

Segons va reconèixer, en el passat el PP "no va actuar amb contundència davant comportaments no dignes i els ciutadans s'han indignat", però ha defensat que "aquesta conducta immoral i il·legal d'uns pocs no pot extrapolar-se a tot un partit".

El dirigent del PP va valorar la "difícil decisió" del PP valencià de nomenar una gestora per dirigir el partit a València i ha dit que des de Madrid donen suport a una decisió "que significa una aposta de futur sense oblidar el que hem estat i el que hem fet".

"Cal mirar endavant i demanar disculpes pels que s'han comportat fatal i molt malament, però sentint-nos orgullosos dels que ho han fet bé, que són la majoria", va afirmar el vicesecretari del PP, que també va assegurar que "és el moment de prendre algunes decisions per començar a escriure junts un nou episodi".

"No és moment de plorar"

Per la seva banda, Isabel Bonig va assegurar que "no és moment de plors i lamentacions" sinó de "propostes de canvi de treball i de futur", i va assegurar que no tenen altre remei que "ser exemplars en l'exigència de responsabilitats".

La presidenta del PP valencià va assegurar que cal "condemnar totes les actituds personals –que no de grup, no d'organització i no de partit, va incidir– que han utilitzat el paraigua del PP en benefici propi i han oblidat la màxima que a la política s'hi ve per servir i no per ser servit".

Segons Bonig, en una declaració que es va interpretar que anava adreçada a la senadora Rita Barberá, "cal deixar els personalismes i interessos particulars per anteposar els interessos generals", alhora que va assegurar que aquests moments són "un punt d'inflexió" i "una nova etapa de canvi" per "assentar les bases d'un nou projecte".

Per acabar i respecte a la gestora, la líder del PP valencià va dir que és el moment que els càrrecs públics s'ocupin de les seves responsabilitats i "que la gent de la base" assumeixi la direcció del partit "per enfortir-lo i tornar a connectar amb el carrer i treballar conjuntament per tornar a ser aquest projecte guanyador que ha estat".

stats