Política 29/01/2016

El PP dissol la direcció del partit a València i nomenarà una gestora

Una vintena de regidors i exregidors declaren aquest divendres arran del cas Imelsa i Rita Barberá lamenta que se l'hagi "condemnat mediàticament"

Efe
2 min
La regidora del PP María Ángeles Ramón-Llin, actual portaveu municipal del partit després de la imputació d'Alfonso Novo, ha declarat aquest matí davant la Guàrdia Civil. / EFE

ValènciaEl PP de València serà dirigit per una gestora en els pròxims dies, després que regidors, exregidors i càrrecs i excàrrecs locals del partit hagin estat cridats a declarar davant la Guàrdia Civil en relació amb els fets investigats en el conegut com a cas Imelsa, en què se sospita que s'amaga una trama de finançament irregular del partit. Fonts de les direccions estatal i autonòmica del partit han confirmat a EFE que en els pròxims dies es crearà una gestora per fer-se càrrec de la direcció del partit a nivell local.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el matí d'aquest divendres, una vintena de regidors i exregidors populars de València, així com assessors i exassessors del grup municipal, han acudit a declarar com a investigats –abans se'ls anomenava imputats– en relació al suposat cobrament de comissions o possibles casos de blanqueig o finançament il·legal del partit. Entre ells, hi havia els regidors María Ángeles Ramón-Llin, Félix Crespo, Alberto Mendoza, Cristóbal Grau, Vicente Igual, Beatriz Simón i Lourdes Bernal, així com els exregidors Silvestre Senent o Miquel Domínguez (actualment diputat autonòmic).

Dimecres també va declarar en el marc d'aquesta operació anticorrupció el president del PP de la ciutat de València i portaveu municipal, Alfonso Novo, el qual ha estat suspès cautelarment de militància del PP fins que presti declaració judicial. Novo compareixerà el pròxim dimecres davant el jutge del cas Imelsa per un presumpte delicte de blanqueig de capitals per estar autoritzat per disposar del compte de l'agrupació local del Partit Popular.

Dins d'aquesta operació s'investiga també si, durant l'última campanya electoral municipal, celebrada el maig de l'any passat, càrrecs públics i assessors del PP van fer donacions del 1.000 euros al partit que després va ser els van ser retornats, suposadament, en bitllets.

Barberá nega el pagament de comissions

Malgrat tot, l'exalcaldessa de València i senadora del PP Rita Barberá ha manifestat aquest divendres que se sent "sorpresa" per les informacions que estan transcendint al voltant del cas Imelsa. La dirigent popular ha negat l'existència de "comissions" i ha assegurat que ella "no ha adjudicat un contracte a dit en tota la seva vida".

En declaracions a la Cope, Barberá ha assenyalat que ha mantingut "un discret silenci davant aquesta allau d'acusacions", en la qual considera que ja se l'ha "condemnat mediàticament". La senadora popular ha assegurat que durant els 24 anys que ha estat al capdavant de l'Ajuntament de València "no s'ha arreglat cap contracte ni hi ha hagut comissions ni desviació per finançar res".

Rita Barberà en una imatge d'arxiu /ACN

Ha afegit que, en última instància, és la mesa de contractació qui decideix les adjudicacions i cal respectar "l'honorabilitat i professionalitat dels funcionaris". L'exalcaldessa de València ha afirmat finalment que ha llegit "moltes barbaritats" que no existeixen, i que "evidentment està disposada a col·laborar amb la justícia".

stats