País Valencià 23/12/2014

L'alcaldessa imputada d'Alacant, Sonia Castedo, anuncia en Facebook la seua dimissió

La regidora assegura que tenia presa la decisió de deixar el càrrec el dia del seu aniversari "feia temps" perquè vol "protegir" les seues filles

Salva Almenar
2 min

ValènciaL'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, ha anunciat aquest dimarts que dimiteix. La regidora del Partit Popular, imputada en dos casos de presumpta corrupció urbanística ha anunciat en el seu mur de Facebook que abandona l'alcaldia. Una decisió que, segons assegura en el seu acomiadament dels ciutadans d'Alacant, tenia presa "des de feia temps".

Castedo explica en un missatge penjat en la xarxa social que feia temps va decidir que "fóra precisament el 23 de desembre de 2014, dia del meu aniversari –matisa–" quan anunciara la seua renúncia al càrrec; una decisió que, segons ha fit, significarà "un abans i un després en la meua vida".

L'encara alcaldessa, imputada en el cas Brugal en les peces del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Alacant i la del projecte urbanístic del barri de Rabasa, explica que renuncia a la seua acta de regidora perquè "per sobre de la meua figura com a alcaldessa, està una persona que és dona i mare de dues xiquetes a les quals he de protegir. No crec que siga necessari dir res més".

Castedo, que diu que la decisió ha sigut "diícil" de prendre però que ha "meditat durant molt de temps", porta anys rebent crítiques per part de tota l'oposició per les presumptes irregularitats que hauria comès sent alcaldessa per beneficiar l'empresari Enrique Ortiz i per les quals actualment està imputada en dos causes del cas Brugal. Ahir justament, el jutjat que instrueix la peça de Rabasa va citar-la a declarar el pròxim 16 de gener acusada dels presumptes delictes de prevaricació, suborn i tràfic d'influències.

Sobre les raons de la seua dimissió, Castedo assenyala: "Haguera pogut seguir aguantant i demostrant que mai, mai, he fet res deshonest, però les meues filles no PODEN, no DEUEN i no VOLEN (sic) viure situacions injustes que cap ésser humà es mereix".

Per últim, aprofita per mostrar el seu agraïment i donar per finalitzada una etapa "en la qual tota la ciutat d'Alacant m'ha fet sentir-me molt feliç", explica. "Vull donar-vos les gràcies a tots, absolutament a tots, per permetre'm aconseguir el somni de ser vostra alcaldessa. [...] Sabeu que per aquesta ciutat he donat part de la meua vida... i a canvi he rebut el més gran que es pot tenir: l'afecte de la seua gent", conclou.

stats