País Valencià 03/06/2015

L'exgerent d'Imelsa testifica i lliura a la Guàrdia Civil documentació de l'empresa de la Diputació de València

Marcos Benavent ha prestat declaració durant dos dies en "un total clima de col·laboració", tal com va anunciar que faria fa una setmana

Efe
1 min
Marcos Benavent a la seua arribada als jutjats de la Ciutat de la Justícia dimarts de la setmana passada. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaL'exgerent de l'empresa pública Imelsa –dependent de la Diputació de València– Marcos Benavent ha prestat declaració davant agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i ha lliurat nombrosa documentació relacionada amb aquesta empresa pública. Segons han informat avui a l'agència Efe fonts properes al cas, aquesta declaració s'emmarca en la investigació iniciada després d'una denúncia d'Esquerra Unida sobre una possible trama corrupta de cobrament de comissions.

La declaració de Benavent, segons les mateixes fonts, es va produir ahir i abans-d'ahir en un ambient de "col·laboració total", tal com ell mateix va anunciar el dimarts de la setmana passada a les portes de la Ciutat de la Justícia de València, quan va acudir a declarar. Aquesta citació del dimarts de la setmana passada tenia l'origen en una querella interposada pels actuals gestors d'Imelsa per irregularitats comptables i sostracció de material informàtic.

En principi aquesta querella no té relació amb la denúncia interposada per Esquerra Unida davant la Fiscalia Anticorrupció, sobre la qual s'ha decretat el secret de sumari, a partir d'uns enregistraments realitzats per Benavent, que implicarien el president de la Diputació, Alfonso Rus, i altres polítics en una suposada trama de corrupció.

"Han sigut dos dies de declaració molt intensa, s'hi han dedicat moltes hores i s'ha aportat molta documentació", han apuntat les mateixes fonts. En la seva última compareixença pública, el dimarts de la setmana passada, Benavent es va mostrar disposat a col·laborar amb Anticorrupció, encara que això, segons va anunciar, "faria molt de mal" a moltes persones.

stats