País Valencià 27/01/2016

Luis Salom, el polèmic i polemista assessor del PP de València, investigat en el marc de l'operació Taula

El també responsable de xarxes socials del PP valencià és un conegut usuari de Twitter recordat per haver registrat la marca Guanyem

Salva Almenar
2 min
L'assessor del PP de València, Luis Salom, en una imatge junt al president dels populars, Mariano Rajoy. / @LuisSalom

ValènciaL'operació Taula que ahir va suposar la detenció de 24 persones i l'escorcoll de 33 domicilis i seus de diverses empreses ha posat en el focus mediàtic tot el PP valencià per la seva presumpta relació amb un nou cas de corrupció. Alguns dels detinguts i altres investigats han estat o encara eren persones amb càrrec orgànic dins del partit i en alguns casos treballaven com a assessors del grup popular a l'Ajuntament de València o a la Diputació.

En la nòmina d'investigats destaca el nom de Luis Salom, assessor del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València i responsable de xarxes socials del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Salom és molt actiu a les xarxes socials –principalment a Twitter– i és conegut pel seu caràcter irreverent i per no defugir de la polèmica. Una polèmica que genera discussions que han estat molt seguides a Twitter quan ell vol perquè molts usuaris valencians que pensen diferent d'ell havien estat bloquejats per Salom.

Una de les polèmiques que més recorden els usuaris protagonitzades per Salom és la discussió que va mantenir amb la presentadora de la Sexta Ana Pastor. L'assessor de l'equip de govern la llavors alcaldessa Rita Barberá va publicar un muntatge fotogràfic amb una imatge d'una entrevista feta per Pastor a l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, acusant el líder socialista d'haver "afonat Espanya".

Foto del muntatge que va fer servir Salom amb Ana Pastor i Zapatero.

A partir d'aquesta imatge, Pastor i Salom van mantenir una discussió a Twitter que va acabar amb l'assessor del PP preguntant-li a la presentadora si era veritat que cobrava 7.300 euros de sou base més 4.900 euros per cada programa que feia en la seva etapa a Televisión Española. Twitter va decidir suspendre el compte de Salom durant unes hores.

Discussió que van mantenir en Twitter Luis Salom i la periodista Ana Pastor.

Registre de la marca Guanyem

Però potser l'episodi més recordat per tota aquella gent que no és de València és la polèmica generada al voltant de la marca electoral Guanyem, amb la qual el partit d'Ada Colau hauria pensat presentar-se a les eleccions municipals. Luis Salom va registrar a principis de setembre de 2014 les marques Guanyem València i Guanyem Barcelona, segons constava en aquelles dates a la pàgina web de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques que depèn del ministeri d'Indústria.

Salom va registrar ambdues marques a la categoria 16 (segons la classificació de Niça), que es correspon a productes i serveis relacionats amb el paper, cartró, productes d'impremta, material d'enquadernació, fotografies, articles de papereries, adhesius de papereria o per a ús domèstic, material per a artistes, pinzells, màquines d'escriure, articles d'oficina, material d'instrucció, material didàctic, matèries plàstiques per embalar, caràcters d'impremta o clixés d'impremta. Una categoria en la qual també estan registrats partits com el PP, el PSOE i Izquierda Unida.

stats