País Valencià 08/11/2013

Els treballadors convoquen per demà manifestacions al País Valencià per dir que "RTVV no es tanca"

Una vuitantena d'entitats s'ha sumat a la convocatòria dels treballadors i secundaran les marxes convocades demà a València, Castelló de la Plana i Alacant

Acn
2 min

ValènciaEl comitè d'empresa de RTVV ha convocat manifestacions aquest dissabte a Alacant, València i Castelló de la Plana en contra del tancament de la ràdio i televisió públiques. Sota el lema 'RTVV no es tanca. És la teua' els treballadors fan una crida a la mobilització de la societat valenciana per exigir que no es tanquin els mitjans.

En roda de premsa, la presidenta del comitè, Salut Alcover, ha remarcat la importància d'una televisió pública com a "eina de construcció de la nostra identitat com a poble, la nostra llengua i la nostra cultura". Alcover ha afegit "ha arribat el moment que no només els treballadors de RTVV sinó tota la societat valenciana isca al carrer a demostrar la importància de l'empresa".

La presidenta ha dit que al llarg de dos anys els treballadors han estat víctimes d'"un ERO salvatge que ha provocat gran dolor als treballadors" i que en aquest moment és necessari el suport dels ciutadans i d'entitats, associacions i partits polítics de l'oposició.

En aquest sentit, ha celebrat que des del moment de la convocatòria ja s'hagin rebut més de 80 adhesions i espera que siguin moltes més. Entre els adherits es troben els principals sindicats, el PSPV-PSOE, Compromís, Esquerra Unida del País Valencià, Esquerra Republicana del País Valencià i els comitès d'empresa de totes les ràdios i televisions públiques de l'estat espanyol.

El manifest que acompanya la protesta remarca la importància de RTVV per a la preservació de la cultura, tradicions, identitat i llengua dels valencians. "Una llengua sense presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta", assenyala el manifest.

"Tenim dret a una ràdio i televisió publica i plural, com una eina de preservació del país i de vertebració democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem i eixa RTVV és possible", continua el manifest.

El comitè remarca que "són altres els que han pervertir els objectius de RTVV i l'han convertida en una eina de manipulació i propaganda, són altres els que l'han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han buscat el benefici propi enlloc del benefici social".

"Ara volen tancar RTVV els mateixos que l'han portat a la desfeta econòmica i el descrèdit social i no ho han d'aconseguir. No reclamem tornar al passat, volem fer el futur, volem ser l'espill on es puguen mirar els valencians", finalitza.

stats