País Valencià 25/09/2013

Manos Limpias demana al jutge Castro la citació de Camps i Barberá com a testimonis en el cas Nóos

El sindicat ha presentat aquesta sol·licitud després que ahir el TSJ valencià es declarés no competent per instruir la causa

Efe
1 min

PalmaEl sindicat Manos Limpias, que exerceix l'acusació al cas Nóos, ha demanat al jutge de Palma José Castro que citi a declarar com a testimonis l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'alcaldessa de València, Rita Barberá.

En un comunicat, aquest col·lectiu explica que sol·licita aquestes declaracions perquè la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, feta pública ahir i que rebutja assumir el cas, "manifesta que han de depurar-se totes les diligències que calgui per completar la investigació dels fets, que correspon al jutge José Castro".

Manos Limpias recorda que "els testimonis estan obligats a dir la veritat, a diferència dels imputats, que poden negar-se a declarar". El jutge José Castro va lliurar el mes de juny una explicació raonada al TSJ valencià en què apreciava indicis de delicte en l'actuació de Camps i Barberá en la signatura de convenis amb l'Instituto Nóos per la a la celebració de les cimeres Valencia Summit i els inexistents Jocs Europeus.

El jutge instructor explicava en la seva interlocutòria que els dos membres del PP valencià podien haver comès fins a quatre delictes. Per Castro, l'actuació de tots dos podia ser constitutiva dels delictes de falsedat documental, prevaricació, malversació de fons i frau a l'administració.

stats