País Valencià 19/06/2013

La Generalitat Valenciana i els rectors aproven un pla que eliminarà 219 estudis universitaris d'aquí al 2015

La reducció d'estudis començarà el curs que ve per l'adaptació a l'anomenat Pla Bolonya amb la supressió de 89 titulacions superiors

Ara
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha presentat aquest dimecres el nou mapa de titulacions de les universitats públiques valencianes. Aquest document, consensuat finalment amb els rectors de les cinc universitats públiques del País Valencià, recull una gran retallada en l'oferta formativa d'estudis superiors, ja que en els propers anys s'eliminaran 219 titulacions, amb la qual cosa es passarà de les actuals 407 a les 188 que s'oferiran a l'inici del curs 2015-2016.

El curs vinent desapareixeran de l'oferta universitària 89 titulacions per la consolidació de l'Espai Europeu d'Educació Superior –l'anomenat Pla Bolonya– i, el següent, se'n suprimiran 130 més fins a obtenir les 188 titulacions finals. Els màsters universitaris també es reduiran i, segons ha anunciat el president Fabra, en aquest mateix període passaran dels 345 actuals als 282 de l'any 2015.

Un dels aspectes més destacats d'aquest acord són els requisits per a la implantació de qualsevol grau a una universitat pública valenciana. Així, hauran de comptar amb un mínim de 50 alumnes, no podran tenir duplicitat a la mateixa província si no està justificat per la sol·licitud d'alumnes i s'elaborarà una relació de graus que afavoreixi la demanda de teixit productiu i l'ocupació dels alumnes.

stats