País Valencià 01/10/2017

Milers de valencians es manifesten per condemnar "la brutalitat policial" a Catalunya

Els ciutadans han demanat la dimissió de Mariano Rajoy

Ara / Acn
2 min
Milers de valencians es manifesten a València per condemnar la brutalitat policial a Catalunya.

ValènciaMilers de persones s'han manifestat aquesta vesprada als carrers de València, Castelló i altres localitats del País Valencià en solidaritat amb la ciutadania de Catalunya i en condemna de "la brutalitat policial".

Milers de valencians es manifesten per condemnar la brutalitat policial a Catalunya

A la ciutat de València, els assistents s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament amb crits de "democràcia" i de solidaritat amb el poble català. També han defensat que la "la veu del poble no és il·legal" i han reclamat la dimissió del president espanyol Rajoy.

Milers de ciutadans es manifesten a València per condemnar l'actuació policial a Catalunya.

Segons Antoni Infante, coordinador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, les convocatòries d'avui pretenien "traslladar el nostre suport a una ciutadania catalana que, malgrat la brutalitat de l'Estat, es manté dreta, es reafirma i exerceix el seu dret democràtic a vot".

"Europa n'ha de prendre nota"

Per a Infante, l'estat espanyol ha demostrat "la seva incapacitat per llegir el que està passant i ha trencat qualsevol possibilitat de reprendre la negociació i el diàleg". El coordinador de la plataforma també confia que Europa "estigui prenent nota de qui és el realment el seu soci".

Manifestació a Castelló per condemnar la brutalitat policial a Catalunya.

Un tomb al País Valencià

Infante també ha assegurat que els esdeveniments de les últimes hores estan produint "un tomb en els posicionaments que fins ara eren predominants al País Valencià". "L'estat espanyol està perdent legitimitat a tots els territoris, no sols a Catalunya. Hi ha una immensa indignació de gent valenciana que, sense estar molt a prop de les propostes fetes fins ara a Catalunya, entre la repressió i la democràcia tenen molt clar de quin costat estan".

Mobilització contra el separatisme

Amb un posicionament oposat a les convocatòries d'aquesta tarda, desenes de persones s'han concentrat aquest matí a la plaça de l'Ajuntament de València per "lluitar contra el separatisme i la independència". Amb aquest objectiu, han desplegat una bandera gegant.

La mobilització ha estat convocada per l'associació Ahora España i ha comptat amb cançons regionals i crits de "No votaran" i "España unida jamás será vencida'. El president del col·lectiu convocant, Fernando Zarate, ha assegurat que el govern valencià "vol seguir la mateixa tònica de Catalunya, i això és el que no s'ha de consentir".

stats