El ministeri d'Igualtat confirma el caràcter masclista de l'assassinat d'una dona a Torrevella a l'octubre

El detingut figurava a la base de dades del ministeri de l'Interior per maltractaments a la seva parella anterior

Ara
2 min
Diversos agents a la zona on s'ha trobat el cos esquarterat d'una dona a Torrevella

ValènciaEl ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dimarts que l'assassinat d'una dona de 68 anys a Torrevella (Baix Segura) l'octubre passat és un cas de violència masclista. Segons ha informat el departament que dirigeix Irene Montero mitjançant un comunicat, amb aquest crim el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles el 2021 ascendeix a 44, i a 1.127 des del 2003.

El presumpte autor de l'assassinat és un home de 70 anys que va esquarterar el cos de la dona, amb qui compartia una relació sentimental, i en va llençar les diferents parts dins d'un contenidor. Una veïna de la víctima i el detingut va manifestar als investigadors que dies abans del crim la dona i l'arrestat van tenir una baralla i que posteriorment ella va dir a l'home que estava boig.

El presumpte assassí figurava a la base de dades del sistema de seguiment integral de casos de violència de gènere del ministeri de l'Interior des del 2018 per maltractaments a la seva parella anterior.

Tant la ministra com la delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, Victoria Rosell, han expressat en el comunicat la seva més absoluta condemna i rebuig a l'assassinat masclista i han traslladat tot el seu suport a familiars i amistats de la dona assassinada. Montero i Rosell també han demanat "tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per arribar a temps i evitar més morts".

Telèfons i serveis d'atenció a les víctimes

El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents. A més, en una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i a Castella-la Manxa, al 900 100 114. També estan disponibles el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal de WhatsApp en el número 600 000 016. Si no és possible realitzar una trucada i s'està en perill, es pot utilitzar l'aplicació AlertCops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització. 

stats