País Valencià 11/11/2015

Morera imposa la seva majoria a l'executiva i evita el congrés extraordinari del Bloc que reclamen els crítics

Les diputades Mònica Àlvaro i Teresa García, l'alcaldessa de Godella Eva Sanchis, i Josep Melero i Òscar Peris deixen l'executiva del Bloc

Salva Almenar
2 min
Morera considera que Oltra faria un bon paper com a portaveu.

ValènciaEl secretari general del Bloc Nacionalista Valencià, Enric Morera, ha aconseguit imposar el seu full de ruta en l'executiva que el partit ha celebrat aquesta tarda i, tal com estava previst, la formació valencianista celebrarà el seu congrés ordinari durant el primer semestre de 2016. D'aquesta manera, els crítics amb la gestió de Morera i de la secretària d'Organització, Àgueda Micó, els qual han mostrat durant els darrers dies el seu malestar per l'acord tancat per Compromís amb Podem per a les eleccions generals, no han aconseguit forçar la dimissió de tota l'executiva –tal com han proposat en la reunió– i que es fes càrrec del partit una gestora.

Davant la negativa de la majoria de l'executiva a presentar la seva dimissió, fins a cinc càrrecs del màxim òrgan de direcció del Bloc han presentat la seva renúncia. Es tracta de les diputades Mònica Àlvaro i Teresa García, l'alcaldessa de Godella Eva Sanchis, Josep Melero i Òscar Peris. Aquests cinc llocs de l'executiva queden vacants i només un Consell Nacional del Bloc pot nomenar els suplents per coordinar les àrees de Política Local i Finances, llocs que han quedat lliures amb la dimissió de Teresa García i Josep Melero, respectivament.

En la resolució presentada per Enric Morera i aprovada avui, es fixa un full de ruta pel qual la primera executiva nacional del Bloc que se celebre després de les eleccions generals, que s'ha de celebrar com a molt tard 15 dies després dels comicis segons els estatuts de la formació, s'inclourà en l'ordre del dia "la convocatòria del VII Congrés Nacional del Bloc ordinari". Segons fonts de la direcció del Bloc, aquesta executiva nacional en què també s'analitzaran els resultats electorals es podria celebrar el 9 de gener atès que entre mig estan les vacances de Nadal.

Els crítics han demanat en l'executiva que el congrés es convoqués ja per tractar que es celebrés el més aviat possible, però el posicionament de Morera i els seus partidaris era d'esperar a després d'eleccions per centrar tots els seus esforços en treure un bon resultat electoral i aconseguir tenir dos diputats del Bloc al Congrés –el primer de la llista per València i el primer per Castelló–.

L'argument dels partidaris de Morera era que malgrat convocar-ho ja, el congrés mai podria celebrar-se en el primer trimestre de 2016 donada la complexitat de convocar i organitzar el congrés. A més les festivitats de març (Magdalena a Castelló, les Falles a València i la Setmana Santa) farien que el congrés se celebrés a l'abril com a prompte tot i que es convoqués ja; mentre que si es convoca oficialment al gener se celebraria a finals de maig o juny, només un o dos mesos més tard del que reclamen els crítics.

L'executiva d'avui del Bloc evidencia que el sector crític no sumava més de la meitat dels seus membres com els seus representants asseguraven dies enrere, amenaçant amb deixar en minoria al secretari general Enric Morera. Això sí, les dimissions d'aquest dimecres no fan més que evidenciar la fractura que existeix entre dos sectors del Bloc que tot fa pensar que s'enfrontaran en el pròxim congrés ordinari que se celebrarà amb tota probabilitat al mes de juny.

stats