País Valencià 23/12/2021

El municipis valencians que ho desitgin podran cobrar una taxa turística

PSPV, Compromís i Unides Podem pacten crear una norma que permeti als ajuntaments implantar aquest impost

Ara
2 min
Un grup de turistes visiten amb bicicleta el centre de València

ValènciaEl País Valencià comptarà amb una taxa turística municipal de caràcter voluntari. Això és almenys el que han acordat els grups parlamentaris que donen suport al Consell, PSPV, Compromís i Unides Podem, que han pactat crear una norma que permeti que els ajuntaments que ho desitgin puguin implantar aquest impost en una quantia encara per definir.

Després de desavinences i negociacions que es remunten a la legislatura passada, i malgrat les contínues reticències mostrades pel PSPV, els tres grups han pactat que abans del mes de març hauran d'haver consensuat la nova legislació amb el sector turístic, ajuntaments i associacions de veïns i, així, iniciar la seva tramitació.

La iniciativa ha estat durament criticada per la Confederació Empresarial Valenciana, que, mitjançant un comunicat, ha explicat que s'oposa "totalment" a la taxa i que la futura negociació programada pels tres grups parlamentaris li sembla "una burla", perquè les empreses turístiques ja s'han manifestat en contra de la taxa "i no han sigut escoltades". "A la falta de sensibilitat amb el sector demostrada per Compromís i Unides Podem s'uneix ara la del PSPV, que amb la firma d'aquest acord desautoritza el compromís del president de la Generalitat, que va afirmar no compartir l'oportunitat d'aquest impost i va demanar suport i empatia amb el sector turístic", destaca la CEV.

Qui també s'ha mostrat en contra de la taxa ha sigut el secretari autonòmic de Turisme, el socialista Francesc Colomer, que ha expressat la seva "gran decepció" i ha qualificat l'acord d'"error". "No és el moment. En plena sisena onada, en una època de crisi, cancel·lacions i incerteses que planen sobre el sector, que la reacció del parlament sigui activar aquest impost no em sembla el més audaç ni el més necessari ni el més oportú", ha conclòs.

stats