País Valencià 03/06/2018

Natxo Badenes, nou president d’Escola Valenciana

El nou cap de l'entitat va fixar com a principal objectiu la vertebració del territori

Ara
1 min
Natxo Badenes, nou president d’Escola Valenciana

ValènciaLa Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana va triar Natxo Badenes com a nou president de l'entitat per als pròxims quatre anys en una assemblea celebrada ahir a Alzira (Ribera Alta) en què van participar un centenar de representats de les coordinadores comarcals i entitats locals que pertanyen a l'associació.

Després de ser triat nou president en una votació de la qual Escola Valenciana no va voler facilitar el resultat, Natxo Badenes va explicar que l'entitat continuarà amb la seva tasca a favor de la normalització lingüística. "Humilment, prenc el testimoni de Vicent Moreno i assumisc amb estima i respecte el càrrec de president. De nord a sud del País Valencià el nostre objectiu fonamental és vertebrar el territori a través del nostre projecte social, i així ho faré des del minut zero", va afirmar Badenes.

Per la seva banda, l'altra candidata, Laura Font, va acceptar la seva derrota i va defensar que "el procés intern i democràtic forma part del debat constant que guia Escola Valenciana i que enriqueix el diàleg entre les coordinadores comarcals".

Badenes, el sisè president

Després de Josep Chaqués, que va iniciar la presidència d’Escola Valenciana l’any 1990, l'any 1992 va continuar amb aquesta tasca Carme Miquel, que va liderar l'entitat durant un any. Des del 1994 fins al 2002 el portaveu d'Escola Valenciana va ser Vicent Romans. Des d’aleshores Diego Gómez va presidir l’entitat, fins al 2010, quan li va cedir el lloc a Vicent Moreno, que ha representat l'associació durant els últims vuit anys.

stats