País Valencià 04/04/2013

Compromís vol que l'agenda de Presidència confirmi si Camps i Barberá van reunir-se amb Urdangarin

El portaveu Enric Morera ha registrat una petició al president Alberto Fabra perquè pugui consultar aquesta informació i confirmar si la reunió va ser a la Zarzuela

Acn
2 min

ValènciaEl portaveu de la coalició Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha registrat aquest dimecres una pregunta adreçada al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per tal que confirmi, mitjançant les agendes oficials de Presidència, la presència de l'expresident Francisco Camps en una reunió a la Zarzuela l'any 2004 amb Iñaki Urdangarin.

En un comunicat que ha enviat aquest matí el grup parlamentari, Morera assenyala que aquesta reunió, en què també hi havia l'alcaldessa de València, Rita Barberá, va servir per tancar negocis amb el duc de Palma com l'assessorament de la candidatura dels jocs olímpics europeus, que mai no es van celebrar, o les cimeres Valencia Summit, organitzades per Nóos i que centren bona part de les investigacions judicials del cas Urdangarin.

Segons ha explicat el síndic aquest dimecres, "la premsa sí que es va fer ressò de la trobada, que era per parlar de la Copa de l'Amèrica, i al palau hi havia el president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, els ministres Sevilla i Solbes, el propietari de la Copa de l'Amèrica, Ernesto Bertarelli, el rei, Camps i Barberá".

Morera ha afegit que aquell dia "podia haver estat el dia en què els dos dirigents valencians es reuniren també amb el gendre del rei, que els va presentar el projecte del Valencia Summit". Compromís assenyala que el diari 'El País' dóna la notícia de la reunió en l'edició del 8 del juliol del 2004, i explica que la reunió va servir per mostrar el malestar del propietari d'ACM, Ernesto Bertarelli, per les relacions deficients entre l'empresa organitzadora de la Copa i del consorci.

Segons l'opinió d'Enric Morera, "pel que sembla, Camps i Barberá van anar a parlar de la Copa de l'Amèrica i dels problemes que estaven sorgint amb l'organització i en van tornar amb un projecte més a la cartera, un projecte que ens van vendre electoralment i que després ha resultat ser una peça més d'una trama de saqueig de diners públics amb membres de la família reial al capdavant". "Caldria que el jutge cridés els implicats perquè donin explicacions d'aquelles reunions", afegeix.

Compromís sosté que si es confirma la presència de Camps en aquesta reunió, "estarem més a prop de conèixer els inicis de la trama Nóos en terres valencianes i, per tant, l'actual president haurà de dir-nos si pensa fer alguna cosa més per recuperar els diners saquejats i per demanar responsabilitats també polítiques a qui va obrir les portes a Urdangarin i la seva banda organitzada".

"No podem consentir més silenci institucional en aquest tema, i volem accions i reaccions, perquè Fabra com a president no pot encobrir un expresident, cosa que no hauria fet si fos un altre president de diferent símbol polític", ha conclòs Morera.

stats