País Valencià 23/02/2021

Obren judici contra l'expresident de la Diputació de València per simular contractes a membres del PSPV i de Compromís

El tribunal xifra el perjudici a les arques públiques en 1,2 milions d'euros

Ara
2 min
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a la sortida de la Ciutat de la Justícia de València

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 9 de València ha acordat l'obertura de judici oral contra l'expresident de la Diputació Provincial i exdirigent del PSPV Jorge Rodríguez i 14 investigats més per la presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra amb l'objectiu de beneficiar membres i simpatitzants socialistes i de Compromís.

La resolució, notificada aquest dimarts a les parts, assenyala l'Audiència de València com a òrgan competent per a la celebració del judici i concedeix deu dies a les defenses perquè formulin els seus escrits de conclusions. Així mateix, requereix a vuit dels acusats perquè presentin fiances per imports que van des de 8.227 fins a més de 194.000 euros a fi d'assegurar el pagament de possibles responsabilitats civils.

El tribunal aprecia indicis de delictes continuats de malversació i prevaricació que haurien generat un perjudici a les arques públiques d'1,2 milions d'euros. En concret, assenyala una “contractació presumptament simulada" de nou directius que no complien els requisits per accedir als càrrecs i que tampoc haurien exercit mai. El presumpte frau s'hauria produït entre el novembre del 2015 i el febrer del 2018 en una actuació que hauria suposat, segons el jutge instructor, "una presumpta malversació de cabals" per al "repartiment de càrrecs" entre membres del PSPV i de Compromís.

A més de l'expresident de la Diputació de València, també es jutjarà els seus exassessors a l'ens provincial, Ricardo Gallego i Manuel Reguart; el que va ser secretari-lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda, i els exgerents d'Imelsa –l'empresa pública posteriorment denominada Divalterra– José Ramón Tíller, Vicent Xavier Simón i Agustina Brines, els dos últims membres de Compromís.

Després de la seva detenció el 27 de juny del 2018 i posterior suspensió de militància, Jorge Rodríguez va dimitir del càrrec de president de la Diputació de València, de l'acta de diputat i va abandonar el PSPV. Per contra, va mantenir el càrrec d'alcalde d'Ontinyent, del qual va ser reelegit per majoria absoluta en els comicis celebrats el 26 de maig del 2019 després de formar un nou partit, La Vall ens Uneix.

stats