País Valencià 19/10/2017

Oltra adverteix al PP que amb "declaracions extremes posa la diana que el feixisme dispara"

Seguidors d'España 2000 han assetjat el domicili de la vicepresidenta del govern valencià

Ara / Europa Press
2 min
Mónica Oltra en la seva entrada al ple de les Corts Valencianes.

ValènciaLa vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dijous que denunciarà l'assetjament que va patir anit per part d'un grup d'extrema dreta, un episodi que ha qualificat "d'intent d'intimidació per part d'uns feixistes".

Oltra ha llançat un missatge als partits polítics i ha recordat que "les aigües es divideixen entre demòcrates i no demòcrates; ací és on hi ha la línia divisòria". La vicepresidenta també ha instat a fer una reflexió col·lectiva: "Cap partit ha d'alimentar i encoratjar el feixisme; quan un partit polític extrema les seves declaracions, quan se situa en l'extremisme polític, el que està fent és posar una diana i els feixistes el que fan amb aquesta diana és disparar".

Aquesta reflexió, que la dirigent de Compromís ha traslladat als mitjans de comunicació abans de la sessió de control al govern valencià, ha sigut reproduïda per Oltra en la seva resposta a la pregunta del diputat del Partit Popular Jorge Bellver, que ha reclamat al govern valencià el cessament de la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, per la seva condemna a l'actuació policial durant el referèndum de l'1 d'octubre.

"Ahir van venir a buscar-me, però demà poden anar a trobar qualsevol; si no frenem el feixisme, al final s'apoderarà de tot i, lamentablement, en la història hi ha exemples d'això", ha advertit la vicepresidenta del govern valencià.

Oltra també ha assegurat que l'assetjament tenia un missatge clar: "«Sabem on vius i sabem on és la teva família» és un missatge intimidatori perquè jo sàpiga que ens poden fer mal".

Qui també s'ha pronunciat sobre l'assetjament a Oltra ha sigut el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha assegurat que "un grapat de feixistes no posaran en perill la democràcia. Ni el del Nou d'Octubre, ni el que va patir ahir la vicepresidenta, i per això he instat a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana a presentar una denúncia davant la fiscalia per delictes d'odi".

"També calia condemnar assetjaments a Barberà i Camps"

Des del Partit Popular, la seva presidenta, Isabel Bonig, ha condemnat de "forma rotunda" la intimidació patida per Oltra, però ha assegurat que també calia fer-ho quan els assetjaments "els patien Rita Barberá, Francisco Camps o Esteban González Pons".

stats