País Valencià 19/10/2017

Seguidors d'España 2000 assetgen el domicili de la vicepresidenta del govern valencià

Els membres de la formació d'extrema dreta van desplegar una bandera i van cantar l'himne espanyol

Ara
2 min
Una imatge de l'assetjament a la vivenda de la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra

ValènciaEncaputxats i coberts amb màscares, seguidors del grup d'extrema dreta España 2000 es van concentrar anit a la porta del domicili de la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, on van desplegar una gran bandera espanyola sobre la qual van escriure: "Viva la unidad de España".

Els autors de l'assetjament van arribar cap a les 21.30 h al domicili d'Oltra, situat en un municipi de l'àrea metropolitana de València, i, després de baixar de diversos vehicles, es van acostar a l'habitatge davant del qual, mitjançant un altaveu, van emetre i corejar un pasdoble per, a continuació, fer sonar l'himne d'Espanya, que van cantar a crits mentre enregistraven imatges de l'interior de la casa.

El grup estava encapçalat pel líder d'aquesta formació ultra, José Luis Roberto, que va retransmetre l'assetjament mitjançant la pàgina de Facebook d'aquesta formació ultra.

En aquest vídeo publicat pel diari Levante es poden veure alguns moments de l'assetjament.

Es tracta de "feixisme"

En declaracions a la Cadena SER, la vicepresidenta valenciana ha qualificat l'actuació d'anit de "feixisme, cal dir-ho pel seu nom, perquè és gent que es creu amb el dret d'agredir la resta tant verbal com físicament perquè no comparteixen les seves idees".

Oltra ha afegit que els concentrats li volien transmetre el missatge de "sabem on vius i on viu la teva família". La vicepresidenta valenciana ha qualificat com "mol trista" l'apropiació de la bandera espanyola que fan aquest tipus de formacions. "És difícil agafar-li afecte una bandera quan només et la trobes quan és per a insultar", ha manifestat.

"L'extrema dreta a València sempre ha tingut aquest encoratjament i ara estan especialment encoratjats. Hem de fer un pensament col·lectiu del que estem fent perquè se sentin impunes i amb el dret de ser els amos del carrer", ha dit Oltra.

stats