Onze detinguts acusats d'encobrir l'autor del crim masclista d'Elx

La policia ha trobat també la pistola amb la qual presumptament es va cometre el crim i un carregador d'un fusell d'assalt

Daniel Martín
2 min
El presumpte assassí de Yolanda, la jove de 25 anys trobada morta a Elx

ValènciaSet dones i quatre homes han sigut detinguts acusats d'encobrir o fer costat al presumpte assassí de la Yolanda, la jove de 25 anys trobada morta d'un tret al cap el dia de Nadal en un habitatge d'Elx (Baix Vinalopó), segons han confirmat aquest dilluns a l'agència Efe fonts pròximes al cas. 

Set de les detencions s'han dut a terme a la veïna ciutat d'Alacant i les altres quatre a Elx. A més, s'han practicat dos registres domiciliaris, que s'han saldat amb la troballa de la pistola amb la qual presumptament es va cometre el crim, un carregador d'un fusell d'assalt Kalàixnikov, 44 grams d'heroïna, 24 grams de cocaïna i marihuana en una quantitat sense especificar.

Quatre dels detinguts passaran aquest dimarts a disposició del jutjat de guàrdia d'Alacant, mentre que els altres set han sigut posats en llibertat amb càrrecs després de prestar declaració en seu policial i a l'espera de ser citats pel tribunal.

El suposat autor d'aquest crim masclista, de 21 anys, va ser capturat la matinada del 30 de desembre després d'atrinxerar-se amb quatre ostatges a casa de la seva sogra, on havia anat cap a les 5 de la matinada per buscar la seva filla de 18 mesos, fruit de la relació amb una altra exparella. Anava armat amb un fusell d'assalt, una pistola i dues bosses carregades de munició, per la qual cosa la policia sospita que tenia intenció d'emportar-se per la força la petita. Tot i que la dona no havia arribat mai a denunciar l'exmarit per violència masclista, els agents havien comprovat que l'arrestat l'havia maltractat amb anterioritat i consideraven que hi havia un "risc extrem" que la situació es repetís. També havien posat protecció a altres exparelles del detingut.

Després de comprovar que ni la mare ni la nena eren al domicili perquè la policia les havia posat sota protecció, l'home va retenir la sogra i tres persones més com a ostatges. Quan van arribar les primeres patrulles, el detingut va disparar amb el fusell d'assalt contra la policia, que hi intentava mediar. Mitja hora més tard, agents especialitzats del Grup Especial d'Operacions (GEO) van poder rescatar els ostatges des de l'habitatge veí i van començar a negociar amb l'arrestat, que encara va disparar algun tret més, sense que ningú resultés ferit. La policia va explicar que l'home es va resistir fins a l'últim moment i que només va facilitar la seva detenció quan "ja estava totalment acorralat i no li quedava cap altra opció".

La policia va destacar la perillositat de l'arrestat, que acumula diversos antecedents, el més recent un intent d'homicidi en una baralla ara fa un any. "Era una disputa en la qual no feia falta força i en va fer un ús desmesurat, cosa que ens fa pensar en el caràcter violent d'aquesta persona", va subratllar el comissari de la policia a Elx, Pedro Montore, en una compareixença pública.

stats