Un home mata d'un tret la seva parella, de 25 anys, a Elx

La policia busca l'autor del crim masclista, el tercer en tan sols tres setmanes al País Valencià

Daniel Martín
2 min
Barri del Palmeral d'Elx on una dona de 25 anys ha estat assassinada

ValènciaTercera víctima de la violència masclista al País Valencià en menys d'un mes. Una dona de 25 anys ha estat assassinada d'un tret a casa seva, a Elx, i l'autor, un home que seria la seva parella o exparella, ha fugit. El crim ha transcendit només set dies després de l'assassinat d'una dona de 35 anys a Torrevella. El passat 4 de desembre, una jove de 30 anys també va morir víctima de la seva parella a València.

El cadàver de la jove d'Elx va ser localitzat el dia de Nadal en un habitatge del barri del Palmeral que pertanyia al presumpte autor del crim, i la dona presentava un orifici per arma de foc. Des d'un inici, la hipòtesi de la policia va ser que es tractava d'un cas de violència masclista, tal com finalment ha confirmat aquest dilluns la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere un cop s'han donat a conèixer els fets.

Segons han informat fonts policials a l'ARA, l'home i principal sospitós hauria fugit i està en parador desconegut. Les mateixes fonts han detallat que no tenia denúncies prèvies per violència de gènere. La dona tenia un fill de 3 anys i una filla de 9 d'una relació anterior, i amb aquests són 30 els menors que han quedat orfes per un crim masclista aquest any, segons les dades del ministeri d'Igualtat. En total, des del 2013, la xifra de nens i nenes orfes per assassinats masclistes és de 336.

L'assassinat de la jove d'Elx eleva a 43 la xifra de dones víctimes de violència masclista a Espanya des de principis d'any, un total de 1.125 des del 2003, quan es va iniciar l'estadística d'aquest tipus de delictes. De les 43, 6 residien al País Valencià. En aquest sentit, la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat en un missatge a Twitter que l'executiu espanyol no descansarà fins que les forces i cossos de seguretat de l'Estat "puguin arribar sempre a temps per a totes les dones". "Impliquem-nos-hi tots i totes", ha reclamat.

Piulada de la ministra Irene Montero

Les institucions valencianes també han condemnat el crim masclista i des de la Generalitat Valenciana s'ha convocat per a aquest dimarts una concentració en record de la víctima i en repulsa per l'assassinat. La cita és a València a les 12 h davant les portes de la seu del Consell.

Piulada de la Generalitat Valenciana

Telèfons i serveis d'atenció a les víctimes

El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents. A més, en una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062), i a Castella-la Manxa, al 900 100 114. També estan disponibles el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal de WhatsApp en el número 600 000 016. Si no és possible realitzar una trucada i s'està en perill, es pot utilitzar l'aplicació AlertCops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització. 

stats