Violència masclista

L'assassí d'una dona a Elx, detingut després d'haver-se atrinxerat en una casa per buscar la filla

La policia subratlla la perillositat de l'individu, que havia sigut detingut fa un any per un intent d'homicidi i portava un fusell d'assalt

M.R.
3 min
Agents de la policia custodiant el domicili on s'havia atrinxerat el detingut per assassinar l'exparella a Elx

BarcelonaL'assassinat masclista de Nadal a Elx ha tingut un capítol final que podria haver-se convertit en una nova tragèdia. L'assassí de la Yolanda, de 25 anys i dos fills, s'ha fet fort a casa de la seva sogra aquesta matinada. Hi havia anat per buscar la seva filla de 18 mesos, fruit de la relació amb una altra exparella, però ni la mare ni la nena eren al domicili perquè la policia feia 48 hores que les havia posat sota protecció. L'home ha acabat retenint quatre persones a l'habitatge i ha disparat amb un fusell d'assalt contra la policia, que hi intentava mediar. Finalment, els agents han aconseguit detenir-lo sense que es registressin ferits.

La policia ha destacat la perillositat de l'arrestat, a qui consten diversos antecedents, el més recent un intent d'homicidi en el marc d'una baralla fa un any. "Era una disputa en la qual no feia falta força i en va fer un ús desmesurat, cosa que ens fa pensar en el caràcter violent d'aquesta persona", ha subratllat el comissari de la policia a Elx, Pedro Montore, en una compareixença pública.

Els investigadors buscaven l'home des del dia de Nadal, quan es va trobar el cos de la seva actual parella amb un tret al cap al domicili que compartien. Montore no ha concretat si l'hauria assassinat amb la mateixa arma amb la qual s'ha atrinxerat aquest dijous de matinada. La policia ha donat pocs detalls de la investigació, que està sota secret de sumari, però ha volgut subratllar que l'arrestat s'ha presentat aquesta matinada a casa la sogra amb la clara intenció de buscar la seva filla de 18 mesos. Anava armat amb un fusell d'assalt, una pistola i dues bosses carregades de munició, per la qual cosa la policia sospita que tenia intenció d'emportar-se per la força la petita.

La policia havia posat sota protecció les 24 hores la mare de la nena, que era l'exparella de l'home, i la criatura. Tot i que la dona no havia arribat mai a denunciar l'exmarit per violència masclista, els agents havien comprovat que l'arrestat l'havia maltractat amb anterioritat i consideraven que hi havia un "risc extrem" que la situació es repetís. També havien posat protecció a altres exparelles del detingut.

Segons els investigadors, cap a les 5 de la matinada l'home hauria forçat la porta del domicili de la sogra, que ha trucat a la policia. Quan ha comprovat que la nena no hi era, s'ha atrinxerat a l'habitatge i ha mantingut la dona i tres persones més com a ostatges. Quan han arribat les primeres patrulles, els ha disparat. Mitja hora més tard, agents especialitzats del Grup Especial d'Operacions (GEO) han pogut rescatar els ostatges des de l'habitatge veí i han començat a negociar amb l'arrestat, que encara ha disparat algun tret més, sense que ningú resultés ferit.

Agents de la policia emportant-se tres de les ostatges retingudes per l'assassí d'una dona a Elx.

La policia assegura que l'home s'ha resistit fins a l'últim moment i que només ha facilitat la seva detenció quan "ja estava totalment acorralat i no li quedava cap altra opció", ha subratllat Montore. L'arrestat ha de passar a disposició del jutge en les pròximes hores. El comissari ha subratllat que, a més de l'assassinat de la Yolanda –que ha deixat orfe un nen de deu anys i una nena de tres–, també li atribuiran un delicte d'atemptat contra els agents per haver-los disparat. Els agents també estan investigant si algú podria haver-li estat donant suport durant els últims cinc dies en què havia aconseguit burlar l'ampli dispositiu policial desplegat per arrestar-lo.

stats