El País Valencià elimina el toc de queda set mesos i mig després

El Consell havia posposat la mesura tot i acumular "11 setmanes amb la incidència més baixa" de tot l'Estat i una de les més reduïdes d'Europa

Daniel Martín
2 min
Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació enfront del Coronavirus, en una imatge d'arxiu

ValènciaEl cap del Consell, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous la supressió del toc de queda al País Valencià a partir de dimarts vinent, 8 de juny. La mesura arriba set mesos i mig després de la implantació de la restricció. També s'anul·len, 226 dies després, les limitacions a les reunions socials. Una altra de les novetats és l'obertura de l'oci nocturn tal com va acordar ahir dimecres el Consell Interterritorial de Salut. En el cas valencià, l'hora de tancament de pubs i discoteques serà les 2 h de la matinada, tot i que no es permetrà el ball i l'aforament als espais interiors estarà limitat al 50%. També s'amplia l'horari de bars i restaurants, que podran estar oberts fins a la 1 h de la matinada, amb un màxim de 10 comensals per taula i amb un aforament limitat als espais interiors del 50%. Les noves normes estaran vigents fins a finals de mes, quan el govern valencià confia en poder "anar un pas més endavant" i relaxar encara més les mesures aprovades durant l'últim any per limitar l'expansió del coronavirus.

En la seva compareixença després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació enfront del Coronavirus, i acompanyat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, Puig ha destacat que les normes aprovades aquest dijous culminen el procés de relaxació de les restriccions iniciat el passat 1 de març. El cap del Consell també s'ha felicitat perquè el País Valencià porti "11 setmanes amb la incidència més baixa" de tot l'Estat, i que sigui, juntament amb Malta, "el destí més segur de tot Europa". Puig ha vinculat aquestes dades a la prudència aplicada en la desescalada per part del seu executiu, i, "sobretot", al "gran" compliment de les normes fet per la ciutadania. Amb tot, ha reconegut que la relaxació de les restriccions està provocant un repunt dels contagis -183 positius i cap víctima mortal ahir dimecres-. Malgrat l'increment, el País Valencià acumula un índex de contagis de 16,23 casos per cada 100.000 habitants durant els últims set dies i de 29,74 durant els últims 14, uns registres només equiparables als de les Illes Balears.

Relaxació de les restriccions al País Valencià
stats