Pactes de govern
País Valencià 06/07/2023

Perilla la presidència socialista de la Diputació de València

El partit comarcal Ens Uneix amenaça amb no sumar-se al bloc progressista que formen PSPV i Compromís

Ara
2 min
"He demanat que es taxi tot el que no s'utilitza per vendre-ho"

ValènciaEl pacte entre PSPV, Compromís i el partit comarcal Ens Uneix per governar la Diputació de València es complica. Això és almenys el que es desprèn de l'anunci fet aquest dijous per la formació de la Vall d’Albaida, que amenaça amb votar la seva candidata, Natàlia Enguix, en el ple d’investidura previst per al 14 de juliol.

El partit, que té la clau en el desempat entre el bloc progressista (socialistes i Compromís) i el el conservador (PP i Vox), tots dos amb 15 diputats, ha afirmat que en aquests moments considera "inassumible" facilitar un executiu en què participi l'extrema dreta, però que tampoc vol investir el candidat socialista, Carlos Fernández Bielsa.

"Ho lamente profundament per Carlos Fernández Bielsa, però és impossible creure en la paraula d'un candidat al qual el seu partit menysprea i deixa en mal lloc cada vegada que pot", ha explicat avui Jorge Rodríguez en una conferència de premsa. "Cada vegada que hi ha hagut un acostament en les negociacions, el PSPV sempre s'ha afanyat a posar un pal a les rodes", ha afegit l'alcalde d'Ontinyent.

El polític de la Vall d'Albaida, que ha reclamat inversions per valor de 15 milions a la comarca a canvi del suport d'Ens Uneix, ha admès que en la seva negativa és determinant la mala relació que manté amb els màxims dirigents socialistes després que el 2018 fos apartat del PSPV pel seu processament en el cas Alqueria, quan va ser acusat de simular contractes d'alta direcció amb l'objectiu de beneficiar càrrecs socialistes i de Compromís. Tot i que recentment va ser absolt, aquesta setmana la Fiscalia Anticorrupció ha reclamat repetir el judici.

Aquest dijous Rodríguez ha recordat el posicionament del president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, que el 2018 el va apartar del càrrec. "No consideren que maltractar-nos com van fer en el seu dia siga un motiu per demanar-nos disculpes, sinó que pensen que continua sent correcte", ha criticat el polític d'Ontinyent.

També molesta Rodríguez que la consellera en funcions de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, hagi estat nomenada portaveu del grup socialista a les Corts. "Va passar de ser la meua mà dreta a ser la primera i la que probablement amb més rendibilitat va abandonar el vaixell", ha afirmat.

Si PSPV, Compromís i Ens Uneix no assoleixen un pacte, els partits progressistes perdran l'oportunitat de mantenir-se en el govern de l'única gran institució valenciana en la qual disposen de la majoria després d'aconseguir menys vots que la suma de PP i Vox a les Corts, les diputacions de Castelló de la Plana i Alacant i els ajuntaments d'Alacant, Castelló de la Plana, Elx i València.

stats