País Valencià 03/11/2020

El poemari 'Cel de fang' de Marc Granell, obra més venuda de la 8a Plaça del Llibre de València

La principal fira de la literatura en català del País Valencià ha reunit 10.000 visitants

Ara
2 min
Diverses persones visiten un dels estands de la 8a edició de la Plaça del Llibre de València

ValènciaLa vuitena edició de la Plaça del Llibre de València va reunir la setmana passada prop de 10.000 visitants. Així ho han destacat aquest dilluns les entitats organitzadores de la trobada literària, que s'han felicitat per una convocatòria que, malgrat el coronavirus, ha estat un "èxit de públic i vendes", i que ha tingut en el poemari Cel de fang, de l'escriptor Marc Granell, Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana del 2020, l'obra més venuda.

"Estem molt satisfets amb la resposta de la ciutadania, que, respectant totes les mesures de prevenció, ha vingut a gaudir dels llibres als carrers i ha demostrat que la cultura, a més de segura, és necessària", ha emfatitzat Jesús Figuerola, president de la Fundació per al Llibre i la Lectura (FULL), una de les entitats organitzadores juntament amb l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià.

Després del poemari de Granell, el segon llibre més venut ha estat l’obra de divulgació La València contada dels historiadors Vicent Baydal, Frederic Aparisi i Ferran Esquilache. Ha completat el pòdium Palestina, un treball del també professor d’història Jorge Ramos, que repassa les vivències d’aquest territori durant els últims dos segles.

El quart, cinquè i sisè lloc l’han ocupat obres infantils com Cinc en un llit, d’Anna Roig, Contes per a tu, un homenatge col·lectiu al contacontes Llorenç Gimènez, i el clàssic El savi rei boig, d’Empar de Lanuza. Tanquen les deu obres més venudes la biografia Mónica Oltra o el compromís, de Tomàs Escuder, la novel·la Matèria de Bretanya, de Carmelina Sánchez-Cutillas, la novel·la infantil La neurona Lectoreta de Fani Grande i l’estudi Mestres valencianes republicanes de M. Carmen Agulló Díaz.

Alacant i Gandia, pròximes parades

Amb la vuitena edició de la Plaça del Llibre de València, el sector de llibre valencià tanca un mes d’octubre farcit d'activitats que també ha inclòs la celebració de la segona Plaça del Llibre de Castelló, que va reunir 3.500 visitants. Les pròximes gran cites de la literatura en català al País Valencià seran la cinquena edició de la Plaça del Llibre d'Alacant, que tindrà lloc entre 19 i el 21 de febrer del 2021, i la primera Plaça del Llibre de Gandia, que se celebrarà del 6 al 9 de maig.

stats