País Valencià 30/06/2021

El portaveu socialista a les Corts Valencianes defensarà el presumpte cap d'un trama urbanística

Manolo Mata ha justificat la seva decisió adduint que en la causa s'investiga l'empresari per la seva actuació quan governava el PP

Ara
2 min
El portaveu del PSPV a les Corts Valencianes, Manolo Mata, en una intervenció recent

ValènciaL'advocat i portaveu socialista a les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha anunciat aquest dimecres que assumirà la defensa, juntament amb un altre advocat, de l'empresari Jaime María Febrer, el suposat cap d'una trama de corrupció a l'Ajuntament de València entre els anys 2004 i 2011. Segons la investigació judicial, encara sota secret de sumari, el constructor hauria participat en una xarxa de presumptes cobraments de comissions il·legals vinculades amb operacions urbanístiques i adjudicacions de contractes a l'Ajuntament de València, altres consistoris del País Valencià i diverses entitats públiques locals i estatals.

Entre els 13 investigats, en el batejat com a cas Assut, hi ha l'exsubdelegat del govern espanyol a la província de València, el socialista Rafael Rubio, i l'exvicealcalde de València Alfonso Grau, del Partit Popular, empresonats de forma provisional des del passat mes de maig per aquesta causa.

A preguntes dels periodistes, Mata, també vicesecretari general del PSPV, ha defensat l'"ètica i l'estètica" de la seva decisió, i ha rebutjat les crítiques de la resta de portaveus parlamentaris. "Porto 40 anys com a socialista i advocat, no sé molt bé en quin ordre. He defensat molta gent i se'm va proposar la codefensa de Febrer. S'està investigant el període 2006-2011, quan el PP governava tant a l'Ajuntament com a la Generalitat. Pel que s'ha publicat, és una trama vinculada a actituds personals, no al finançament de partits. A vegades em pot més la faceta d'advocat", ha afirmat el portaveu socialista.

Les paraules de Manolo Mata no han convençut els representants del Partit Popular, que han anunciat que demanaran la compareixença del dirigent del PSPV en la comissió d'investigació que s'ha creat a les Corts. Tampoc han satisfet els diputats de Ciutadans, que han qualificat la decisió d'"imperícia".

stats