País Valencià 04/10/2016

El PP al·legarà contra el canvi de nom de carrers franquistes d'Alacant perquè creu que s'hi introduiran "figures comunistes"

El grup popular assegura que el govern vol fer la seva llista de carrers "com si estiguéssim en l'època de les dictadures comunistes soviètiques"

Europa Press
1 min
El PP considera que el govern municipal vol introduir els noms de "destacades figures de l'esquerra" en els carrers d'Alacant.

AlacantEl portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament d'Alacant, Luis Barcala, ha anunciat que el seu grup municipal presentarà al·legacions a la proposta per canviar el nom de carrers amb noms franquistes, en aplicació de la llei de memòria històrica, en entendre que la proposta de l'equip de govern suposa introduir "figures representatives del comunisme i l'esquerra".

"No només volem saber el cost que suposarà aquesta mesura per a les arques públiques i els particulars, sinó que que presentarem al·legacions i exigirem que siguin els veïns d'Alacant els que decideixin els noms que volen per a aquests carrers", ha explicat en un comunicat.

"Sembla mentida que el tripartit no sigui capaç de resoldre els problemes que de debò preocupen els alacantins a la nostra ciutat i, no obstant això, puguin tenir temps i dedicar tant esforç a aquestes qüestions que a ningú li importen", ha afegit.

Barcala ha afirmat que la proposta de canvi de nom de carrers que ha plantejat la regidoria de Memòria Històrica "és un despropòsit que en alguns casos frega el ridícul".

A més, el regidor del PP ha assenyalat que "l'objectiu era trobar carrers els noms dels quals contravinguessin la llei de la memòria històrica i res més, però en cap cas la finalitat hauria de consistir que el tripartit fes la seva llista de carrers, com si estiguéssim ara en l'època de les dictadures comunistes soviètiques, i presentés una proposta de noms de carrers vinculats a mites de l'esquerra per fer, entenem, un ajust de comptes".

stats