País Valencià 11/11/2013

El PP rebutja la compareixença de la delegada del govern espanyol pels problemes amb policies per l'ús del valencià

El grup del PP ha votat en contra de la sol·licitud de Compromís perquè al·lega que les Corts Valencianes "no és on ha de comparèixer" la delegada del govern

Acn
1 min

ValènciaEl Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha rebutjat una petició de compareixença a les Corts Valencianes de la delegada del govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, per explicar els problemes que s'han produït i denunciat amb les forces de seguretat de l'Estat en relació amb el dret a la utilització del valencià.

La petició, sol·licitada pel grup Compromís a la comissió parlamentària de coordinació, organització i règim de les institucions de la Generalitat Valenciana, ha rebut el suport del PSPV-PSOE i d'Esquerra Unida del País Valencià. Els populars l'han rebutjada perquè consideren que no és a les Corts Valencianes on Sánchez de León ha de comparèixer.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella havia sol·licitat la compareixença de Sánchez de León per explicar les denúncies que han presentat alguns ciutadans assenyalant que han tingut problemes amb agents de la Guàrdia Civil o de la policia per haver parlat en valencià.

El cas del conductor d'Almenara (Plana Baixa) Carles Mateu, criminalitzat per haver-se expressat en valencià en un control, o del veí d'Elx que va denunciar problemes a la comissaria per haver parlat en la llengua pròpia han sigut alguns dels exemples que Pañella ha exposat a la comissió.

Tots els partits de l'oposició han donat suport a la proposició, mentre que els populars, amb majoria, l'han rebutjada. El diputat del PP Eduardo Ovejero ha explicat que el vot en contra de la seva formació és perquè la legislació no permet que la delegada del govern espanyol comparegui a les Corts Valencianes i que, per tant, és en altres instàncies on ha de comparèixer.

stats