País Valencià 21/06/2013

El PP podria expulsar del partit Rafael Blasco per posar en dubte la independència de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana

El vicepresident del govern i president provincial del PP d'Alacant considera "molt greus" les insinuacions del diputat popular Blasco en una entrevista al plató de 13 TV

Acn
1 min

ValènciaEl vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, ha assenyalat aquest divendres que l'expedient obert pel PP a l'exconseller i diputat a les Corts Valencianes Rafael Blasco, arran de les seves declaracions en una entrevista televisiva, podria arribar a suposar la seva expulsió del partit. Ciscar s'ha manifestat en aquests termes a preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del govern valencià.

José Ciscar, a qui també li han preguntat en qualitat de president provincial del PP d'Alacant, ha assenyalat que les declaracions de Blasco, imputat en el cas Cooperació, insinuant que l'Advocacia de la Generalitat Valenciana hauria rebut indicacions per sol·licitar penes de presó contra ell són "una falta de respecte" i una "falta a la veritat".

El número dos de l'executiu de Fabra ha defensat "la independència, objectivitat, professionalitat i actuació seguint els criteris jurídics" de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana. Ciscar ha considerat "molt greus" aquestes declaracions i ha assenyalat que l'única indicació que el govern valencià dóna a l'Advocacia de la Generalitat Valenciana és la decisió de si es persona o no i de quin tipus ha de ser aquesta personació. "A partir d'eixe moment, treballen de forma independent", ha assegurat.

Preguntat sobre altres casos que impliquen diputats del PP i quina ha sigut l'actuació dels serveis jurídics del govern valencià, José Ciscar ha indicat el caràcter "d'alarma social" del cas Cooperació en comparació amb altres. El vicepresident ha recordat com "diners de tots els valencians destinats al Tercer Món" haurien sigut desviats presumptament per a altres finalitats en l'etapa en què Rafael Blasco era conseller de Solidaritat i Cooperació.

stats