País Valencià 15/03/2016

Els regidors del PP de València s'enroquen, no dimitiran i demanaran l'arxiu de la causa de blanqueig

El portaveu Alfonso Novo contradiu l'opinió de la presidenta del PP valencià i recorda que els estatuts marquen l'obertura del judici oral com el moment de la dimissió

Salva Almenar
2 min
Els regidors del PP de València han acompanyat el seu portaveu Alfonso Novo (centre), qui ha avançat que no pensen deixar l'acta de regidor.

ValènciaEls regidors del Partit Popular a l'Ajuntament de València investigats per suposat blanqueig de capitals han assegurat aquest dimarts que no dimitiran del càrrec. Segons ha explicat el seu portaveu municipal, Alfonso Novo, tots ells estan convençuts de la seva innocència i a més el sumari de la peça separada del cas Imelsa "no conté proves de càrrec suficients" que els obliguin a prendre una decisió polític immediata com la renúncia a l'acta de regidors.

Amb aquest posicionament, el grup municipal s'enroca i desafia la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, qui va anunciar fa setmanes que, quan s'aixequés el secret del sumari, si els regidors continuaven com investigats haurien de deixar el seu càrrec. Sobre aquesta qüestió, Novo ha assenyalat que no ho faran perquè ni hi ha "proves de càrrec ni dades que demostrin la comissió del delicte, solament declaracions de testimonis" que contradiuen la versió que molts altres defensen. Raó per la qual, ha dit, cadascun d'ells demanarà, a través del seu advocat, el sobreseïment de la causa.

El regidor popular ha assenyalat en una sala de premsa amb desenes de mitjans de comunicació que els únics indicis que apareixen en el sumari sorgeixen com a conseqüència dels enregistraments fets a l'exregidora María José Alcón –muller de l'exvicealcalde Alfonso Grau, processat en el cas Nóos–, de qui ha destacat que està també investigada en la causa principal del cas Imelsa, que investiga suposades irregularitats en l'adjudicació de contractes.

Novo ha negat que hi hagi proves concloents contra els edils i assessors del grup municipal popular, i ha demanat a l'alcalde de València, Joan Ribó, que s'abstingui de prendre cap mesura que suposi el cessament o destitució d'assessors del grup, doncs està segur del cas quedarà sobresegut.

stats