Política 15/03/2016

"En aquest país l'única cosa que funciona és la corrupció" : Les converses del PP valencià que assenyalen Rita Barberá

L'exalcadessa de València compareix avui en roda de premsa per donar explicacions sobre el cas de presumpte blanqueig al grup municipal popular

Ara
2 min
Rita Barberà en una imatge d'arxiu /ACN

BarcelonaEl sumari del cas Imelsa, que investiga un presumpte blanqueig de diners en el si del grup municipal del PP valencià, destapa un sistema organitzat per aconseguir legalitzar 50.000 euros de la campanya electoral passada amb la complicitat de l'exalcaldessa i actual senadora Rita Barberà, segons el sumari al qual ha tingut accés el diari ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, avui dimarts, a les 10.45, la dirigent popular compareixerà per donar explicacions, després que ahir el jutge decidís aixecar el secret de sumari i mantingués la imputació de quasi una cinquantena de regidors, excàrrecs públics i treballadors i exassessors del partit.

En les converses que han transcendit, s'involucra directament Barberá en el presumpte blanqueig de capitals. En concret, existeix una conversa de l'exregidora de Cultura de València María José Alcón amb el seu fill en què explica que li han donat mil euros en diner negre perquè ella faci una transferència legal des del seu compte. La conversa és la següent:

- M.J.A.: Han fet una trampa al partit, que m'han donat 1.000 euros en dos bitllets de 500, diner negre...

- Fill: Sí...

- M.J.A.: I jo els havia de fer una transferència legal des del meu compte... per blanquejar diners. Vaja, corrupció política total.

- Fill: Però, com que per blanquejar? No ho entenc.

- M.J.A.: No ho entens, carinyo? Doncs ells tenen molt diner negre.

- Fill: Qui?

- M.J.A.: Doncs d'empreses del partit, d'empreses, comissions, corrupcions...

- Fill: Però qui te'ls ha donat. La Rita?

- M.J.A.: La Mari Carmen [la gerent]. La Rita, sí.

- Fill: I quants bitllets de 500 tenen?

- M.J.A.: Ah! I jo què sé, carinyo...! Si com tu em vas dir un dia, i tens més raó que un sant, en aquest país l'únic que funciona és la corrupció.

stats