País Valencià 02/08/2013

Un membre del PP de Xàtiva es fotografia amb banderes anticonstitucionals i simbologia nazi

L'oposició en bloc ha demanat l'expulsió del secretari d'Esports dels populars de Xàtiva, Jorge Roca

Ara
2 min

ValènciaEls partits polítics de l'oposició han demanat l'"expulsió" immediata del membre de l'executiva local del PP de Xàtiva Jorge Roca per fotografiar-se amb banderes anticonstitucionals i altres de simbologia nazi en un campionat de futbol sala organitzat per commemorar el 30è aniversari de la penya ultra del València Club de Futbol Yomus.

Segons la informació que avança avui el diari 'Levante-EMV', el secretari d'Esports de l'agrupació local de Xàtiva (la Costera), va participar en aquest campionat de futbol celebrat fa dues setmanes a Xàtiva i Novetlè, i en el qual van participar grups d'aficionats radicals agermanats amb els ultres del València, com ara Curva Nord de l'Inter i Ultra Boys de l'Sporting de Gijón.

A la fotografia publicada també pel diari valencià es veu el membre del Partit Popular de la capital de la Costera fotografiat amb integrants d'un equip de futbol que llueixen una bandera espanyola anticonstitucional amb un símbol racista, mentre altres alcen el braç fent la salutació feixista.

Les reaccions dels partits polítics no s'han fet esperar i el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) de Xàtiva ha demanat als populars xativins a través del seu portaveu, Roger Cerdà, "que manifestin públicament el seu rebuig al radicalisme antidemocràtic i racista i que donin explicacions" de per què un membre de la seva directiva es fotografia amb aquesta actitud "intolerable".

D'altra banda, el portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Valencianes ha sol·licitat al PP que sancioni aquest membre del PP de Xàtiva i deixi clar "si accepta a les seves files elements neonazis o si es tracta d'una lamentable excepció".

En la mateixa línia, el diputat de Compromís i secretari general del Bloc Jove, Fran Ferri, ha exigit l'expulsió de Jorge Roca, alhora que ha anunciat que la seva formació presentarà "les iniciatives parlamentàries necessàries perquè els clubs de futbol no facin cap tipus de concessió a grups que fomentin la violència, el racisme o el feixisme".

Per la seva part, el vicepresident del govern valencià, José Ciscar, ha censurat aquesta actitud, tot i que ha advertit que no havia vist la fotografia. A preguntes de l'ARA, el número dos del govern valencià ha explicat que segons els estatuts del PP, aquestes actituds es consideren "molt greus" i les sancions "podrien arribar fins i tot a l'expulsió del partit".

stats