País Valencià 03/09/2018

El president de les Corts Valencianes reclama la fi de la presó preventiva dels polítics catalans

El Partit Popular sol·licitarà la reprovació d'Enric Morera si no rectifica

Ara
2 min
El congrés del Bloc d'aquest cap de setmana a València ha reescollit Morera i ha apostat pel dret a decidir i la Hisenda pròpia.

ValènciaEl president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha defensat al seu compte de Twitter que no té "cap sentit ni base jurídica mantenir en presó preventiva" els exconsellers i dirigents catalans empresonats pel Procés. En concret, Morera s'ha referit als exconsellers Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa; a l'exvicepresident Oriol Junqueras; a l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell; a l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Morera s'ha expressat així després de repiular un missatge del periodista Jordi Évole en el qual el director de 'Salvados' explicava que havia visitat Jordi Cuixart a la presó i en el qual reclamava "la seva llibertat i la dels seus companys".

El president de les Corts Valencianes i dirigent del Bloc Nacionalista Valencià, principal força de la coalició Compromís, ha afegit al seu comentari que "cal buscar diàleg i acords sobre base política i no d'acusació penal".

En la mateixa línia, Enric Morera va qüestionar ara fa uns dies que l'Estat assumeixi la defensa del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena a Bèlgica: "545.000 euros per defensar el jutge Llarena, que en una activitat privada i molt ben remunerada sembla que va revelar secrets de la instrucció. I la separació de poders?"

El Partit Popular sol·licitarà la reprovació d'Enric Morera

Les manifestacions d'Enric Morera han provocat que la presidenta del Partit Popular del País Valencià, Isabel Bonig, hagi anunciat que el PP sol·licitarà la seva reprovació si aquest no rectifica en un termini de 24 hores.

Bonig ha justificat aquesta mesura perquè a l'estat espanyol "no hi ha presos polítics. Aquests senyors estan a la presó perquè han incomplit la llei i perquè així ho han determinat els tribunals".

stats