País Valencià 23/06/2017

Processen l'exconseller valencià de Solidaritat per irregularitats en la construcció d'un hospital a Haití

La jutge ha trobat indicis de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau, blanqueig i falsedat documental

Ara
1 min
L’exconseller de Solidaritat i exdiputat i portaveu del PP en les Corts Rafael Blasco en una imatge del gener del 2014, quan encara ocupava escó al Parlament.

ValènciaLa jutge d'instrucció Nieves Molina ha conclòs la investigació sobre les presumptes irregularitats en la concessió de les subvencions de la conselleria valenciana de Solidaritat per a la construcció d'un hospital a Haití durant el govern del Partit Popular entre els anys 2009 i 2011.

La investigació, que forma part de l'anomenat cas Cooperació, ha finalitzat amb el processament de l'exconseller Rafael Blasco (actualment en presó per aquest mateix cas) i 20 persones més en detectar irregularitats tant en les subvencions com en la construcció de l'hospital.

Entre els acusats es troben la cúpula de la conselleria: el que va ser cap d'àrea de Solidaritat, Marc Llinares; l'exsecretària general, Tina Sanjuán; l'exdirector general, José María Felip, l'empresari César Augusto Tauroni i el seu germà Arturo Tauroni, a més d'una funcionària de la Generalitat. A aquests cal sumar-hi treballadors de les empreses de Tauroni, persones vinculades a les mercantils que van emetre factures falses i responsables d'avaluar i puntuar els projectes solidaris que concorrien a les convocatòries per a l'obtenció de subvencions.

La jutge que instrueix el cas ha trobat indicis suficients per acusar els investigats de prevaricació, suborn, associació il·lícita, malversació, encobriment, frau en subvencions, blanqueig i falsedat documental.

stats