País Valencià 03/02/2021

Processen l'expresident socialista de la Diputació de València per simular contractes a membres del PSPV i de Compromís

El tribunal xifra el perjudici a les arques públiques en 1,2 milions d'euros

Ara
1 min
Jorge Rodríguez durant l'anunci de la seva dimissió al capdavant de la Diputació de València

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 9 de València ha anunciat el processament de l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez i 14 investigats més per la presumpta simulació de contractes d'alta direcció en l'empresa pública Divalterra amb l'objectiu de beneficiar membres i simpatitzants del PSPV i de Compromís.

El tribunal, que ha donat per conclosa la instrucció, aprecia indicis de delictes continuats de malversació i prevaricació que haurien generat un perjudici a les arques públiques d'1,2 milions d'euros. En concret, assenyala una “contractació presumptament simulada" de nou directius que no complien els requisits per accedir als càrrecs i que tampoc haurien exercit mai. El presumpte frau s'hauria produït entre el novembre del 2015 i el febrer del 2018 en una actuació que hauria suposat, segons el jutge, "una presumpta malversació de cabals" per al "repartiment de càrrecs" entre membres del PSPV i Compromís.

A més de l'expresident de la Diputació de València, també es processen els seus exassessors a l'ens provincial Ricardo Gallego i Manuel Reguart; el que va ser secretari-lletrat de Divalterra Jorge Cuerda i els exgerents d'Imelsa –l'empresa pública posteriorment denominada Divalterra– José Ramón Tíller, Vicent Xavier Simón i Agustina Brines, els dos últims membres de Compromís.

Després de la seva detenció el 27 de juny del 2018 i posterior suspensió de militància, Jorge Rodríguez va dimitir del càrrec de president de la Diputació de València, de l'acta de diputat, i va abandonar el PSPV. Per contra, va mantenir el càrrec d'alcalde d'Ontinyent, del qual va ser reelegit per majoria absoluta als comicis celebrats el 26 de maig del 2019 després de formar un nou partit, La Vall ens Uneix.

stats