Mitjans de comunicació

El propietari de Baleària ja té el 5,4% del grup Prisa

La compra de l'empresari no altera el domini de grups d'inversió i bancs com Amber Capital

1 min
El navilier i nou accionista del grup Prisa, Adolfo Utor, en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl propietari de la naviliera Baleària, Adolfo Utor, ha elevat del 3% al 5,4% la seva participació en el grup Prisa, la companyia editora del diari El País i la Cadena SER, entre altres mitjans de comunicació.

L'operació, segons han explicat a l'ARA fonts pròximes a l'empresari, obeeix a una "decisió patrimonial estratègica" del navilier. En aquest sentit, les mateixes fonts han indicat que la compra s'ha realitzat amb voluntat de permanència en l'accionariat i no amb caràcter "especulatiu". En aquests moments, la participació d'Utor té un valor de mercat proper als 22 milions d'euros.

Per fer aquesta compra, l'empresari nascut a Alhucemas però resident a la localitat valenciana de Dénia des de fa anys, ha comptat amb els guanys d'una naviliera com Baleària, que el 2022 va assolir els 67 milions d'euros de benefici, i 40 el 2023.

Membre de la influent Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Utor és un empresari proper al PSPV, com demostraria la contractació de polítics socialistes com l'exalcalde de Gandia, José Manuel Orengo, o l'actual cap de gabinet de la secretaria general del PSPV i ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant, que fins fa poc treballava per a Baleària.

L'arribada d'Utor no altera la situació de Prisa, una gran empresa dominada des de fa anys per grups d'inversió i bancs, especialment per la societat Amber Capital, convertida en l'accionista de referència de la mà de l'empresari francès d'origen armeni Joseph Oughourlian.

stats