País Valencià 03/06/2013

El PSPV demana 15 anys de presó per a l'exconseller Rafael Blasco pel frau d'ajudes al Tercer Món

Els socialistes valencians demanen també en el seu escrit com a acusació particular en el cas Cooperació trenta anys d'inhabilitació per a càrrec públic

Acn
2 min

ValènciaEl Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha anunciat que demanarà 15 anys de presó, 30 anys d'inhabilitació per a càrrec públic i una multa d'1,9 milions d'euros per a l'exconseller valencià de Solidaritat i actual diputat autonòmic del PP Rafael Blasco. Els socialistes, acusació particular en el cas Cooperació, fan constar aquestes acusacions en l'escrit de qualificació provisional lliurat a la magistrada que instrueix el cas.

Rafael Blasco està acusat de tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics per haver presumptament desviat diners destinats al Tercer Món en l'època que va ser conseller de Solidaritat del govern de Francisco Camps.

El PSPV fa constar en el seu escrit d'acusacions un total de tres delictes pels quals demana un any de presó, 6 d'inhabilitació i una multa d'1,9 milions d'euros a Blasco pel delicte continuat de tràfic d'influències; 8 anys de presó i 10 anys d'inhabilitació pel de malversació, i 10 anys d'inhabilitació per prevaricació. A aquestes peticions se sumen 6 anys de presó, una multa de 24 mesos amb quota diària de 400 euros i inhabilitació especial de 6 anys.

La secretària general del grup socialista a les Corts Valencianes, Ana Barceló, ha reclamat al president Fabra que no continuï donant empara i protegint "a qui en nom de la solidaritat s'ha endut els diners dels més pobres, en un partit decent qui ha ficat la mà a la caixa ha de ser expulsat", ha dit.

Els socialistes reclamen la mateixa pena per a la secretària adjunta de la conselleria, Agustina Sanjuan, i 15 anys de presó per a l'empresari César Augusto Tauroni, actualment en presó. Per a la resta d'imputats, se sol·liciten penes d'entre tres i quinze anys de presó. Entre els imputats hi ha alts càrrecs de la conselleria de Solidaritat pròxims a Blasco com l'exsubsecretari de la conselleria Aleixandre Català i el director general d'Integració i Cooperació, Josep Maria Felip.

stats