País Valencià 08/05/2019

Puig i Oltra mantenen una primera trobada i convoquen dimarts Podem per negociar la reedició del govern valencià

PSPV i Compromís reconeixen que la celebració dels comicis municipals retardarà les converses

Europa Press / Efe
1 min
Ximo Puig i Mónica Oltra durant la manifestació del Dia Internacional del Treballador el passat 1 de maig

ValènciaEl president en funcions de la Generalitat Valenciana i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, i la vicepresidenta i cap de llista de Compromís, Mónica Oltra, han mantingut aquest dimecres una primera trobada després de les eleccions autonòmiques del 28-A amb vista a reeditar el govern del Botànic.

Després d'aquesta reunió "discreta", els termes de la qual no han transcendit, Oltra s'ha posat en contacte amb el candidat d'Unides Podem - Esquerra Unida, Rubén Martínez Dalmau, per emplaçar-lo a una reunió "formal" entre els tres dirigents, que se celebrarà previsiblement dimarts que ve.

En aquesta trobada, els tres líders del Botànic començaran les negociacions del nou govern que dirigirà la Generalitat Valenciana després de les últimes eleccions, en les quals el PSPV va obtenir 27 diputats, Compromís 17 i Unides Podem - Esquerra Unida 8. La reunió de dimarts tindrà lloc dos dies abans de la constitució de les Corts Valencianes, en una sessió en la qual es triarà a la Mesa de la Cambra.

Negociacions "sense presses"

Aquest mateix dimecres, des de Compromís i PSPV s'ha afirmat que no hi ha "pressa" ni "urgència" per a les negociacions i han apuntat com a element diferencial en relació amb els comicis del 2015 la celebració de la campanya de les municipals i les europees que arrenca aquest dijous.

Els valencianistes han insistit que primer cal abordar el contingut de l'acord i després parlar de noms. Des d'Unides Podem - Esquerra Unida han demanat començar la casa "des dels fonaments" amb una avaluació del Botànic. Per la seva banda, el PSPV ha reclamat un gest "de bona voluntat" i que es reconegués explícitament que Ximo Puig serà de nou president.

stats