País Valencià 27/06/2019

À Punt i TV3 coproduiran una pel·lícula sobre l'assassinat de Guillem Agulló

El film, dirigit per Carlos Marques-Marcet, es començarà a rodar al novembre a València

Daniel Martín
2 min
Pintada en record de Guillem Agulló en un mur de la població de Burjassot, a l’Horta Nord, on havia nascut el militant independentista.

ValènciaÀ Punt i TV3 coproduiran la pel·lícula 'La mort d'en Guillem', un film que narrarà l'assassinat l'11 d'abril de 1993 de Guillem Agulló, un jove independentista de Burjassot (Horta Nord), militant de Maulets, que celebrava la Pasqua a la localitat valenciana de Montanejos (Alt Millars).

La pel·lícula estarà dirigida pel realitzador català Carlos Marques-Marcet, autor de la reconeguda '10.000 Km', que va desvelar el projecte en una entrevista a RAC1. Els principals personatges del film els encarnaran els actors Nacho Fresneda, Clara Segura i David Solans. Junt amb ells, tal com va explicar Marques-Marcet, hi participaran actors aficionats que el director vol buscar en diversos instituts valencians.

Darrere del guió hi ha Alfred Pérez Fargas i Roger Danès, autors entre altres de 'El fotógrafo de Mathausen' o '13 días de octubre', també realitzada per Carlos Marques-Marcet. Ambdós han elaborat un relat centrat en el dol de la família d’Agulló i com aquest procés xoca "amb la conversió del fill en una causa i en un personatge". La pel·lícula, que tindrà una duració de 90 minuts i s'enregistrarà en català, es començarà a rodar al novembre a València, i està impulsada per les productores catalanes Lastor Media, SomBatabat Produccions i la valenciana Suica Films.

Suport de la família

La família de Guillem Agulló ha valorat positivament la realització de la pel·lícula, del projecte de la qual eren coneixedors des de feia uns anys. Així ho ha explicat a l'ARA el pare del jove assassinat, Guillem Agulló, que ha afirmat tenir "confiança" en el fet que els promotors del film elaboraran un film que serveixi per "educar en la tolerància i el respecte entre totes les persones i idees".

"Creuem els dits i esperem que isca bé, que no canvie el relat que hem construït, que és el vertader, i que es basa en la militància independentista i antifeixista de Guillem", ha reiterat el pare del jove assassinat.

stats