La nova ràdio valenciana començarà a emetre l'11 de desembre

La televisió està previst que es posi en marxa durant el primer trimestre del 2018

El passat 29 de novembre es complien quatre anys del tancament de Radiotelevisió Valenciana i just 12 dies després, el proper dilluns 11 de desembre, la nova ràdio pública valenciana iniciarà les emissions. Ho farà amb una graella composada per 10 programes que sumaran 28 hores setmanals. Així ho ha explicat aquest matí en una conferència de premsa la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, i el director de Programes i Continguts d'À Punt, César Martí.

Amb la posada en marxa de les emissions la ràdio pública valenciana conclourà el període de proves que va començar el passat 13 de novembre. En el cas de web, la data escollida per iniciar les emissions serà el 18 de desembre, i estarà dedica als continguts infantils. La  televisió està previst que es posi en marxa durant el primer trimestre del 2018.

Empar Marco ha explicat que la programació "s'anirà completant a poc a poc" i que els informatius es posaran en marxa quan s'incorpori la plantilla. En aquests moments, la selecció dels treballadors mitjançant una borsa de treball temporal es troba "en procés" i, com ha reconegut Marco, avança "lentament". Mentrestant, tots els continguts que s'elaborin des d'À Punt seran contractats a productores. Un cop enllestida la programació amb els treballadors de la borsa temporal, el següent pas serà convocar unes proves selectives.

Una graella de 10 programes

El programa estrela de la graella de la nova ràdio valenciana serà al 'Al ras', el magazin que presentarà cada matí de 10 a 13h la periodista Jèssica Crespo amb l'objectiu de " contar com sona la vida en veu dels seus protagonistes". Tindrà seccions fixes -tema del dia, entrevista en profunditat i una agenda cultural-, els divendres s'emetrà des de diferents punts del País Valencià i, amb la guia d'experts, abordarà àmbits com la vida sana, la salut mental, les xarxes socials, els emprenedors, l'agricultura, la cultura, la llengua, el feminisme, la música, l'art o el sector audiovisual valencià.

De la divulgació ambiental s'encarregarà la periodista Reis Juan que conduirà  ‘Samaruc digital’ amb l'objectiu de " posar a l'abast de tots la riquesa ambiental” del País Valencià. Per la seva banda,  'Cuina de bancal', presentat per Carles Galletero, serà un magazín que cada setmana visitarà mercats, camps i restaurants per elaborar un mapa gastronòmic de les comarques valencianes. 

La literatura també tindrà un espai amb dos programes: ‘Plaerdemavida’ amb la periodista Maria Josep Poquet, i ' Una habitació pròpia' amb la divulgadora Irene Rodrigo.'Rosquilletres' serà el concurs familiar de l'emissora i estarà conduit per l'actor i guionista Rafael Albert en què es posarà a prova l'habilitat dels estudiants per a lletrejar paraules en valencià.

Els més menuts tindran diversos espais en la nova ràdio de la mà de la cantant Aitana Ferrer amb 'l’Escoleta', que oferirà plans per a tota la família i 'La caseta d’Aitana', el magazín infantil de l'emissora.

Completaran la graella ' Animalades' que serà un espai d'entreteniment per a tota la família presentat pel periodista Joan Espinosa i el programa musical 'Territori sonor' conduït per la també periodista Amàlia Garrigós.

El + vist

El + comentat