País Valencià 17/11/2016

La direcció de la nova Radiotelevisió Valenciana aprova demanar l'ingrés en la FORTA

El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació dóna permís al seu president per començar a contractar. L'Audiència jutjarà l'11 de gener la legalitat de l'ERO de l'antic Canal 9

Salva Almenar
2 min
El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació s'ha reunit a les instal·lacions de l'antic Canal 9.

ValènciaEl nou Canal 9 està a punt per donar els seus primers passos. El consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), reunit a la seu de l'antiga Radiotelevisió Valenciana gràcies al permís dels seus liquidadors, ha pres aquest dijous diversos acords que permetran a l'ens començar a contractar per tal de posar a punt la nova tele per poder emetre el més aviat possible.

Així, l'òrgan ha acordat demanar l'ingrés de la CVMC en la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmiques (Forta) així com donar potestat al seu president Enrique Soriano perquè pugui subscriure contractes i convenis. Soriano tindrà total llibertat per contractar quan el servei tingui un cost inferior al milió d'euros, mentre que quan la quantitat sigui d'entre 1 i 5 milions d'euros haurà de comptar amb el vistiplau de la resta de membres del consell rector, i també haurà de comptar amb l'aprovació del govern valencià quan la contractació sigui superior als 5 milions d'euros.

Segons ha explicat el consell rector en un comunicat, l'ens ha debatut sobre la proposta de continguts del mandat marc previst en la llei 6/2016, de 15 de juliol, de la Generalitat, del Servei Públic de Radiodifusió i Televisió d'Àmbit Autonòmic, de Titularitat de la Generalitat. És un document que una vegada s'hagi redactat s'ha d'aprovar en les Corts i que plasmarà els objectius generals d'aquest servei públic.

En la reunió d'avui també s'ha debatut sobre l'esborrany del reglament orgànic i funcional del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Finalment, el consell rector, "conscient de la delicada situació del sector audiovisual valencià", ha acordat agilitzar les contractacions basades en la selecció realitzada per l'Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i altres Mitjans de Comunicació, a partir de les consultes preliminars de mercat.

Judici per l'ERO

D'altra banda, aquesta mateixa tarda s'ha conegut la data del judici sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció aprovat per l'antiga Radiotelevisió Valenciana (RTVV) després de la decisió del govern del PP. La sala social de l'Audiència Nacional ha fixat per al proper 11 de gener a les 9 hores el judici que té el seu origen en el recurs a l'ERO presentat pel sindicat CGT.

L'Audiència Nacional va suspendre el judici fins que el Tribunal Constitucional (TC) es pronunciés sobre el recurs que va interposar el PSOE contra la llei autonòmica que en 2013 va permetre el tancament de l'ens públic. L'alt tribunal va rebutjar el passat 28 de setembre el recurs dels diputats socialistes en haver-se modificat la legislació després del canvi de govern en la Generalitat i al no trobar vicis en el procediment legislatiu.

stats