País Valencià 03/09/2013

El Congrés dels Diputats debatrà el dia 10 la reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià

La modificació estatutària tracta d'equiparar el finançament del País Valencià amb el pes poblacional

Efe
1 min

ValènciaEl Congrés dels Diputats ha inclòs a l'ordre del dia del ple del proper 10 de setembre el debat de totalitat de la reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià, que tracta d'equiparar la inversió estatal al País Valencià amb el pes de la seva població en el conjunt d'Espanya.

Així ho ha comunicat el president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, en un escrit remès al president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, segons han indicat a Efe fonts parlamentàries.

La reforma de la disposició addicional primera de l'Estatut d'Autonomia va ser aprovada la legislatura passada. Tot i haver estat inclosa dins l'ordre del dia en diversos plens, fins ara la reforma no ha estat debatuda a la cambra baixa perquè les Corts Valencianes no havien escollit els representants encarregats de defensar-la al Congrés dels Diputats. El Parlament autonòmic va designar el maig de l'any passat l'aleshores portaveu del grup popular, Rafael Blasco, i el portaveu socialista, Antonio Torres, perquè acudissin al Congrés.

La dimissió de Blasco del càrrec de portaveu per la seva imputació en el cas Cooperació va obligar el PP a designar un nou representant per a la defensa de la reforma estatutària. El 28 de novembre del 2012 el PP va escollir el nou portaveu, Jorge Bellver, com a encarregat de defensar al Congrés dels Diputats la reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià.

stats