País Valencià 25/11/2013

El comitè d'empresa de RTVV lliura a la Generalitat Valenciana el seu pla de viabilitat per evitar el tancament

La representació dels treballadors proposa un ens que no costi "ni un euros més" del pressupostat i assegura que no es presentaran noves denúncies col·lectives

Efe
2 min
Imatge d'arxiu d'una protesta contra el tancament de RTVV.

ValènciaEl comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha lliurat avui al govern d'Alberto Fabra la seva proposta per garantir la viabilitat de l'empresa pública durant dos anys a un cost inferior al del tancament, mitjançant el redimensionament de la plantilla, sacrificis salarials i suspensions temporals d'ocupació.

Els representants dels treballadors han lliurat a la secretària autonòmica de Presidència de la Generalitat Valenciana, Cristina Macías, dos informes que compten amb el vistiplau del comitè d'empresa i dels sis sindicats amb representació en RTVV (CCOO, Intersindical, CSIF, USO, UGT i CGT).

El document "Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV" planteja mesures per redimensionar la plantilla i ajustar els costos salarials als paràmetres del contracte programa i als límits que aquest document fixa per a les despeses salarials.

Segons la proposta del comitè, mantenir RTVV no li costarà a la Generalitat Valenciana "ni un euro més del que tenia pressupostat abans de la sentència de nul·litat" de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO). La proposta planteja el redimensionament de la plantilla mitjançant jubilacions anticipades, baixes voluntàries incentivades, amortització de llocs de treball i recol·locacions.

Entre les mesures econòmiques que s'ofereixen figuren suspensions temporals de contractes per a tota la plantilla de fins a 45 dies a l'any, congelació salarial, renúncia a mecanismes de revisió salarial, supressió de variables (hores extres i plusos) i amortització de llocs de treball.

Amb aquestes mesures, expliquen, la dimensió de la plantilla es reduiria entre un 43 i un 41 per cent, segons els dos escenaris plantejats, amb estalvis en el capítol de personal d'entre 27 i 28,25 milions d'euros.

El segon document lliurat compromet al comitè d'empresa i als sis sindicats a no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas que s'aconsegueixi un acord de viabilitat per salvar la radiotelevisió pública. D'aquesta forma, el comitè vol traslladar a Presidència de la Generalitat que la seva oferta econòmica "està dotada de la major seguretat jurídica que la legislació permet", han explicat en un comunicat.

El text assenyala que els acords s'emmarquen en els límits del contracte programa i fixa el compromís del comitè perquè els costos laborals per al funcionament de RTVV no comportin "cap despesa addicional" per la Generalitat Valenciana en el període 2014-2015.

Aquests documents s'afegeixen al "Informe preliminar de viabilitat sobre la realització d'un segon ERO en RTVV" que van lliurar dijous passat al vicepresident del govern valencià, José Ciscar, elaborat pel catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València Carlos L. Alfonso Mellado.

Per als representants dels treballadors de RTVV, "superades les barreres jurídiques i econòmiques", la decisió ara és "estrictament política", per la qual cosa entenen que la "via de l'acord" queda oberta per mantenir el servei públic encarregat a RTVV i garantir la supervivència del sector audiovisual valencià.

El govern valencià ja es va comprometre dijous passat a "contestar el més aviat possible" a la representació dels treballadors, ja que aquest dimecres dia 27 és quan està prevista la votació per donar llum verda a la llei que suposarà el tancament de RTVV.

stats