País Valencià 24/08/2021

Manifestació de sanitaris contra el tractament amb ozonoteràpia a Vila-real

Denuncien que la decisió judicial obliga a permetre la teràpia en un hospital "obre una capsa de Pandora"

Ara
1 min
Concentració a l'Hospital La Plana per protestar per l'ús, autoritzat per un jutjat, d'un tractament amb ozonoteràpia a un malalt de coronavirus

ValènciaCentenars de sanitaris del País Valencià s'han concentrat en suport als professionals de la unitat de crítics de l'Hospital de la Plana de Vila-real que atenen el pacient amb coronavirus que hi rep de manera externa una teràpia amb ozonteràpia per ordre judicial. Segons han manifestat els representants d'UGT i CCOO, la decisió del tribunal posa els professionals "contra les cordes" i "obre una capsa de Pandora" que "cal tancar com més aviat millor". A més de Vila-real, també s'han fet manifestacions en altres departaments de salut de tot el País Valencià, com Sagunt, Gandia, Elda, Oriola, Vinaròs, Castelló de la Plana, València, Llíria, la Ribera, Xàtiva-Ontinyent, Dénia, Alcoi, Sant Joan, Alacant, Elda, Elx i Torrevella.

Durant la concentració duta a terme a les portes de l'Hospital de la Plana, Ana Tabernero, delegada sindical d'UGT en aquest departament, ha denunciat que la resolució suposa una "ingerència externa". En la mateixa línia, el delegat sindical de CCOO, Raúl Aranbul, ha lamentat que els treballadors de la unitat de crítics del centre "suporten les injúries i calúmnies que s'estan abocant a les xarxes sobre la seva professionalitat" i que esperen que el jutge retiri la mesura cautelar en la vista d'aquest dimecres en la qual estan citades totes les parts.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, també ha donat suport a les protestes i ha publicat un breu missatge a les xarxes socials: "Tots estem amb l'Hospital de la Plana i els seus professionals". La mobilització, que també havia sigut convocada de manera virtual, ha recollit centenars de suports a Twitter amb les etiquetes #NoSinEvidencia o #ApoyoaLaPlana. 

Missatge Ana Barceló
stats