País Valencià 23/01/2019

Un membre de la seguretat de la Fira de Madrid reclama a Mónica Oltra que "deixi de parlar en valencià"

La vicepresidenta del Consell es trobava a Ifema per visitar Fitur

Efe
1 min
Mónica Oltra assegura que els extreballadors de RTVV són els que han declinat en diverses ocasions l'oferiment del govern a dialogar.

MadridLa vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha protestat avui davant la Casa Reial després que un membre de l'equip de seguretat de la Fira de Mostres i Exposicions de Madrid (Ifema) li hagi demanat que deixés de "parlar en valencià" amb un integrant del seu equip davant la imminent arribada del rei per inaugurar Fitur.

Oltra ha relatat als mitjans presents a Fitur que l'incident ha passat aquest matí i des de l'equip de seguretat de la Casa Reial li han demanat "disculpes" i n'han pres nota perquè no es repeteixi.

Segons ha explicat, tot ha passat quan ella i els seus col·laboradors arribaven al pavelló número dos d'Ifema, moment en què s'han vist afectats pel cordó policial establert per l'arribada i han quedat "atrapats", sense poder avançar cap a l'àrea del País Valencià. Davant aquesta circumstància, un col·laborador de la vicepresidenta ha conversat en castellà amb un membre de l'equip de seguretat d'Ifema i, en explicar en valencià a Oltra el que passava, s'ha dirigit als dos i els ha dit: "Deixin de parlar en valencià".

"Això no pot passar en una fira internacional [com Fitur]", ha dit la vicepresidenta del govern valencià, que s'ha queixat amb els responsables de la seguretat de la Casa Reial que li han demanat disculpes pel que ha passat.

Oltra ha insistit que es tractava d'"una conversa privada", i que el respecte a la Constitució i la diversitat lingüística han d'imperar perquè no es repeteixin situacions com aquesta, que ha qualificat d'"un fet molt desafortunat".

stats