País Valencià 21/05/2017

Els socialistes valencians trien líder federal amb el perill d'afeblir la figura de Ximo Puig

Han d'escollir entre Susana Díaz, que disposa del suport del cap del Consell, Pedro Sánchez i Patxi López

Daniel Martín
1 min
La candidata a líder del PSOE, Susana Díaz, ahir amb el president valencià, Ximo Puig.

ValènciaEls socialistes valencians viuran aquest diumenge una jornada ben farcida de neguits. D'una banda, escullen el líder federal entre Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López; de l'altra, lluiten perquè aquesta elecció no inestabilitzi la federació valenciana.

Tot i que el lideratge de Ximo Puig no ha estat qüestionat, l'oposició del cap del Consell a Pedro Sánchez suposa una amenaça potencial que mereix ser considerada. Així ho van demostrar les crítiques que el polític morellà va rebre d'algunes agrupacions locals pel seu paper durant la crisi del partit que va desembocar en la dimissió de Sánchez. Avui, una victòria clara del dirigent madrileny en terres valencianes com la que hi va haver durant la recollida d'avals debilitaria la figura del president valencià, que hauria optat per un candidat diferent al preferit per la seva militància. El verdader conflicte tindria lloc, però, si Sánchez, a més de fer-ho al País Valencià, s'imposés en el conjunt del PSOE.

L'escrutini començarà aquesta nit a les 21.00 hores i el resultat se sabrà al voltant de les 23.30. En aquell moment sabrem si Puig respira tranquil amb l'elecció de la presidenta andalusa, o si al cap del Consell li espera una difícil convivència amb el seu nou secretari general.

stats