País Valencià 17/05/2021

Suspeses definitivament les Fogueres d'Alacant del 2021

El 82,96% de les comissions s'han manifestat contràries a celebrar-les entre setembre i desembre, com havia ofert Sanitat

Ara
1 min
Moment de la crema de les fogueres oficials d'Alacant.

ValènciaL'Ajuntament d'Alacant ha suspès definitivament la celebració de les Fogueres 2021 després de conèixer mitjançant una enquesta convocada per la federació del sector que el 82,96% de les comissions hi són contràries. De les 135 associacions consultades, només 17 han apostat perquè la celebració s'organitzés entre setembre i desembre, tal com va oferir la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. La decisió es contraposa a l'adoptada a la ciutat de València, on les Falles se celebraran en una versió adaptada a les restriccions imposades per la pandèmia de l'1 al 5 de setembre.

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha explicat que “l'equip de govern coincideix amb els criteris de responsabilitat i sensatesa del món de la festa i assumeix que, des de la responsabilitat, cal prendre decisions doloroses com aquesta”. Per pal·liar l'impacte de la mesura, el consistori concedirà subvencions per sufragar despeses d'emmagatzematge i manteniment dels monuments, així com una línia d'ajudes a les comissions.

stats