País Valencià 11/04/2018

La nova televisió valenciana iniciarà l'emissió en proves el 25 d'abril

Les emissions definitives estan previstes abans de l'estiu

Ara
2 min
Empar Marco durant la seua compareixença a les Corts

ValènciaLa nova televisió valenciana, À Punt, iniciarà les emissions en proves tècniques el dimecres 25 d'abril amb la programació de continguts infantils, documentals, partides de pilota i concerts, entre altres espais. L'objectiu d'aquest període de proves és la posada en marxa de les emissions definitives abans de l'estiu.

Amb aquesta programació, i tal com ha explicat avui la directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, en una compareixença a les Corts, l'objectiu és doble. Per una banda, és pretén que els ciutadans resintonitzin la televisió, i per l'altra, que la cadena pugui provar l'estabilitat del senyal. "Hem d’entrar a les cases dels ciutadans abans que comencen les emissions definitives", ha emfatitzat Marco. La directora general també ha alertat que durant el període de proves "pot fallar el senyal" i ha explicat que per advertir d'aquesta situació a la pantalla hi apareixerà un rètol que destacarà que l'emissió és en règim de proves.

La cap dels mitjans públics valencians ha remarcat que la programació que es podrà veure durant el període de proves no serà la graella definitiva, sinó "continguts rescatats i productes de bona factura que serveixen per equilibrar les emissions. “Des del primer dia hem dit que treballem amb el concepte de finestres i que les anem obrint a mesura que podem assumir-ho”, ha insistit la directora general.

Renovació tecnològica

Empar Marco ha destacat que al llarg dels últims mesos la cadena pública ha dut a terme una completa renovació tecnològica: "Emetrem en alta definició, hem canviat la capçalera, hem canviat el sistema de multicontinuïtat... i això és el que hem de provar". "Arribats a aquest punt, les proves s’han de fer emetent continguts”, ha subratllat Marco.

Data simbòlica

La tria del 25 d'abril pretén aportar una càrrega simbòlica a la represa de les emissions, donat que va ser en aquesta data quan l'any 1707 es va produir la coneguda com a Batalla d'Almansa, un moment decisiu per al desenllaç de la Guerra de Successió en terres valencianes. De fet, aquesta efemèride es recordada any rere any pel valencianisme polític amb diversos actes, el principal dels quals és una manifestació. A més, i pel mateix motiu, el 25 d'abril va ser declarat Dia de les Corts Valencianes.

La ràdio i la web, ja en marxa

Les futures emissions de la televisió completaran les ja en marxa de la ràdio, que es van iniciar l'11 de desembre, tot i que amb una graella provisional a la qual el 5 de març es van sumar uns butlletins informatius.

A més, dimarts passat À Punt Mèdia va estrenar la versió definitiva de la seva web, que inclou un disseny "més flexible, adaptat a tots els dispositius i més visual". "Desitgem situar l’usuari en el centre de les decisions i que pugui controlar la seva dieta mediàtica, escollint el que vol veure o escoltar, quan ho vol fer i en quin dispositiu", van destacar des de la CVMC mitjançant un comunicat.

stats