Educació
País Valencià 17/08/2023

Un terç del professorat valencià no té destinació poques setmanes abans de l'inici del curs

Les errades en l'adjudicació inicial de les places han obligat la conselleria a repetir el procediment

2 min
El nou conseller d'Educació del govern valencià, José Antonio Rovira, amb la seva predecessora al càrrec, Raquel Tamarit.

ValènciaFins a 21.500 docents valencians, aproximadament un terç de la plantilla, no saben la seva destinació poques setmanes abans de l'inici del curs escolar, que arrenca l'11 de setembre. La situació afecta interins i funcionaris de primària, secundària, formació professional, escoles d'idiomes i escoles d'adults i s'hi ha arribat per l'anul·lació de l'adjudicació de places del 10 d'agost, que incloïa multitud d'errors. Per esmenar-los, la conselleria d'Educació treballa a correcuita per dur a terme una nova assignació que s'hauria de concretar entre dijous i divendres.

Els nous responsables del departament d'ensenyament, al capdavant del qual hi ha el dirigent del Partit Popular José Antonio Rovira, responsabilitzen Compromís –que encapçalava la conselleria en la legislatura passada– i el PSPV de no deixar enllestida la plataforma informàtica que atorga les places, i asseguren que això ha causat els errors. En concret, critiquen la manca de preparació per a la introducció de les dades dels docents que han participat aquest 2023 en el procés extraordinari d'estabilització de funcionaris interins i en el canvi de cos dels professors tècnics de formació professional.

"Sabent que hi havia novetats estatals i autonòmiques que afectaven el procés d'adjudicació, els anteriors gestors van ser incapaços d'introduir aquestes qüestions. Malgrat els advertiments dels informàtics, no van realitzar un control de qualitat en una plataforma vella en la qual s'anaven a introduir milers de persones noves", ha defensat la diputada autonòmica del PP, Beatriz Gascó, que ha anunciat que presentaran a les Corts diverses preguntes i sol·licituds de documentació per esbrinar l'actuació de l'anterior equip d'ensenyament.

El diputat de Compromís i portaveu d'Educació de la formació a les Corts, Gerard Fullana, ha contestat les crítiques i ha culpat el nou conseller, que va prendre possessió del càrrec el 19 de juliol, d'aquest “col·lapse sense precedents”. Fullana també ha assegurat que la situació es deu a la “inoperància” del nou equip d'ensenyament i ha avisat que les errades poden provocar “centenars de denúncies i impedir l'inici de curs amb normalitat”. El PSPV s'ha pronunciat en el mateix sentit i ha demanat la compareixença de José Antonio Rovira a les Corts. Per a la portaveu dels socialistes, María José Salvador, la situació és “insòlita” i “demostra la insolvència i incapacitat del [cap del Consell, Carlos] Mazón i del conseller Rovira”.

stats