País Valencià 27/10/2021

Tornen a inspeccionar els vehicles dels autors de l'assassinat de les nenes d'Alcàsser

L'objectiu és aprofitar els avenços tecnològics registrats els últims anys per trobar noves restes d'ADN

Ara
1 min
La cobertura del crim d’Alcàsser -a la imatge el pare d’una de les noies- va acabar suposant la derrota de la informació entesa com un bé públic.

ValènciaLa Guàrdia Civil ha tornat a inspeccionar aquest dimecres els vehicles del pròfug Antonio Anglés i de Miguel Ricart, condemnat el 1997 a 170 anys de presó però en llibertat des del novembre del 2013, amb l'objectiu de trobar noves proves que puguin ajudar a aclarir l'assassinat de les conegudes com a nenes d'Alcàsser.

La investigació la dirigeix el jutjat d'Alzira (Ribera Alta), que ara fa dos anys va reactivar la causa després de l'aparició d'uns ossos al lloc del crim. A més del vehicle, s'ha ordenat l'anàlisi de pèls i altres proves del cas a petició d'una de les acusacions populars, recentment personades en la causa. L'objectiu és aprofitar els avenços tecnològics registrats els últims anys per trobar noves restes d'ADN.

El pròfug Antonio Anglés continua sent el principal sospitós del segrest, la violació i l'assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents d'Alcàsser (Horta), els cossos de les quals van ser trobats en una fossa el gener del 1993. Pel triple crim va ser condemnat Miguel Ricart a 170 anys de presó, encara que va ser excarcerat l'any 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

Investigacions posteriors han seguit la pista del possible parador d'Anglés, en cas de continuar viu, o la confirmació de la seva mort, que podria haver-se produït al tirar-se al mar des d'un vaixell amb rumb a Dublín. 

stats