País Valencià 21/01/2014

La Unió de Periodistes Valencians denuncia que el tancament de Catalunya Ràdio és un nou atac contra la llengua

L'associació majoritària de professionals valencians de la informació lamenta la "nul·la preocupació" del govern espanyol per la llengua del País Valencià

Ara
1 min

ValènciaLa Unió de Periodistes Valencians ha manifestat en un comunicat la seva "contrarietat i rebuig pel tancament del senyal de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació" al País Valencià. La decisió ha estat anunciada avui per Acció Cultural després que el passat dia 17 rebessin un expedient sancionador del ministeri d'Indústria que amenaçava l'entitat amb multes de fins a un milió d'euros.

En la nota, l'associació professional assenyala que la mesura adoptada pel govern d'Espanya "torna a atemptar contra la llibertat d'informació dels nostres ciutadans que han rebut la programació de la ràdio publica catalana per diferents dials del territori valencià".

La Unió de Periodistes Valencians, ha lamentat que l'apagada del senyal al País Valencià d'iCAT i Catalunya Ràdio –que es produirà a les vuit del vespre d'aquest dimarts– s'afegeix al tancament de Radiotelevisió Valenciana i de nombroses ràdios i televisions locals que "empraven totes elles el valencià en la difusió del seus continguts".Un fet que fa palès, en la seva opinió, "la nul·la preocupació que té l'actual govern espanyol i autonòmic per conservar el nostre principal dret identitari i vertebrador, la nostra llengua".

"La Unió de Periodistes Valencians entén aquesta acció com un atac reincident en contra de la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació de la ciutadania", afirma el comunicat. Per últim, el comunicat destaca que amb l'apagada de Catalunya Ràdio i iCAT, que se suma al tancament de RTVV, emissores i televisions locals, el català "té cada vegada menys presència als mitjans de comunicació valencians".

stats